Annyi azonban kiderült, hogy a forgatás jövő év tavaszán kezdődik és 2015 tavaszára tervezik a világpremiert. Öt országban fognak dolgozni, és minden helyszínt fel akarnak keresni, ahol Kincsem nagyobb győzelmeit aratta. Mivel azonban egyelőre nem tudják, hogy beengedik-e a stábot a pályákra, lehet, hogy csak díszlet formájában fognak megjelenni a helyszínek.

kincsem film4 600
Bereményi Géza (fotó: Valuska Gábor)

A forgatókönyvet Bereményi Géza írta, a dramaturg Szőcs Géza, és két női főszereplőt is felfedtek az eseményen: a magyarok közül nem színész, hanem Weisz Fanni fotómodell és szépségkirálynő, orosz részről pedig Elena Drapeko színművésznő fog játszani a filmben. Ez utóbbiról az is kiderült, hogy Hesp Róbertnek, Kincsem trénerének feleségét fogja alakítani.

kincsem film7 600
(fotó: Valuska Gábor)

Losonczi Gábor, a film producere két Oscar-díjas színészt is emlegetett, bár kilétüket egyelőre – mivel még nincs véglegesítve a szerződésük – nem árulhatta el, továbbá Oszter Sándor neve is felmerült, de szerepéről semmit sem tudtunk meg. A direktori székben egy szintén Oscar-díjas európai rendező fog ülni, bár éveken keresztül Koltai Lajos nevét emlegették a produkcióval kapcsolatban, végül neki más elfoglaltsága akadt.

kincsem film6 600
Weisz Fanni (fotó: Valuska Gábor)

Lényegesen több szó esett a készülő film anyagi forrásairól. Losonczi Gábor többször is hangsúlyozta, hogy a megközelítőleg 30-60 millió dolláros, vagyis 6,5-13 milliárd forint összköltségvetésű produkció öt ország koprodukciós vállalkozása, amelyhez magyar részről semmilyen állami támogatást nem vettek igénybe: magánemberek finanszírozzák a film létrejöttét.

kincsem film3 600
Szőcs Géza (fotó: Valuska Gábor)

Prof. dr. Kásler Miklós, a film történész szakértője kiemelte, hogy minden ismert történelmi ló a gazdája által lett híres, kivéve Kincsemet, aki gazdáját tette azzá.

Örvendetes tehát, hogy film készül a „csodakancáról”, ám túl sok még a talán, túl sok a bizonytalan részlet.