Erre a hétvégére Tiszeker Dánielt kértük meg, meséljen aktuális kedvenceiről, vagy azokról a munkákról - legyen szó moziban futó zenés dokumentumfilmről, háborús tévéfilmről vagy abszurd animációs vígjátéksorozatról -, melyek megtekintését mindenkinek ajánlja. Tiszeker manapság főként a Wellhello-zenekar dalaira épülő szkeccsfilm, a #Sohavégetnemérős rendezőjeként szerepel a köztudatban, ezzel együtt évek óta jelen van a hazai filmgyártásban - nevéhez fűződik többek közt a 2009-ben bemutatott Made in Hungaria casting direktori feladatainak ellátása is.

„Két okból is nehéz helyzetben vagyok. Egyrészt most minden a Star Warsról szól, de én egész életemben Vissza a jövőbe-rajongó voltam. Úgyhogy szerintem jobb is, ha csendben maradok, amikor űrhajókról van szó.

Másrészt saját elsőfilmem, a #Sohavégetnemérős még szerencsére a mozikban van, így nem lenne túl etikus és hiteles tőlem bármilyen aktuális film ajánlása. Ennek ellenére, ahogy lesz egy szusszanásnyi időm, a Soul Exodus című dokumentumfilmet fogom választani. Egy zenés roadmovie, nagyon izgalmas projekt, ráadásul mind a zenés film, mind a roadmovie nagyon közel áll hozzám.

Ha a popcornszag helyett valaki az otthon melegére szavazna, annak kötelező program Kovács István és Köbli Norbi barátaim Szürke Senkik című nagyszerű tévéfilmje a Dunán, ma, vagyis péntek este 22 órától. Nagy öröm számomra, hogy István is mer új arcokkal filmet csinálni, és az egyik főszerepben az eddig ismeretlen, de nagyszerű kaposvári színészhallgatót, Kovács S. Józsefet láthatjuk.

Sorozatfanoknak a This is Us-t ajánlanám, amely az ősz egyik legszerethetőbb újdonsága. Így karácsony előtt jó egy kicsit érzelmesebb dolgokat nézni, még ha olykor túl is csordul benne egy cseppet az a híres amerikai giccs - de olyan érzékletes dialógokkal teszi mindezt, hogy én megbocsájtottam nekik. Ha pedig mégis sok a giccsből, a Bojack Horseman animációs sorozat mindig kéznél van az iróniájával és csodálatosan fanyar humorával.

 

Ráadásként arra buzdítanám a filmrajongókat, hogy nézzenek színházat is - és hogy legyen kapcsolódási pont filmmel, az Orlai produkció Száll a kakukk fészkére színpadi adaptációját ajánlanám vasárnap délutánra, a Belvárosi Színházban. A darabban Szabó Kimmel Tomi és Péterffy Bori remekel, de Dékány Barnabás is egészen fantasztikus Billy Bibitként."