A február 15. és 25. között megrendezésre kerülő A-kategóriás fesztiválon megrendezett Európai Filmpiacra az NFI értékesítési csapata Androsovits Klaudia vezetésével érkezik.

A Cineuropa a hét már elkészült alkotásból kiemelte Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című Inkubátoros filmjét, amelyet januárban mutattak be Palm Springsben, és amelyet február 22-től Magyarországon is láthatunk a mozikban. A Filmintézet filmes vásárra viszi még a Petőfi-filmet, azaz Lóth Balázs Most vagy soha című nagy költségvetésű alkotását, amelyet március 14-től láthatunk, a Semmelweist (r.: Koltay Lajos), A valami madarakat (r.: Hevér Dániel), az Elfogy a levegőt (r.: Moldovai Katalin), a Mesterjátszmát (r.: Tóth Barnabás) és Martin Csaba Bonus Trip című Linda-filmjét.

A még készülőben lévő magyar nagyjátékfilmek közül Sós Bálint Minden rendben című szintén Inkubátoros alkotása, Fazakas Péter Ma este gyilkolunk, Lakos Nóra Véletlenül írtam egy könyvet című ifjúsági filmje mérettetik meg a maketen, ahol azonban szintén az utómunka fázisban lévő egész estés magyar dokumentumfilmek is jelen lesznek: Miklós Ádám Méylpont érzése, Szabó Attila Bölöni László – Egy legenda története című filmje, a várva várt Kurtág-film Nagy Dénestől és Podhrad Lea Apám lánya című alkotása, amely szintén Inkubátoros film.

A Berlini Filmfesztivállal párhuzamosan futó, február 17. és 22. között zajló Berlinale Talentsen is képviseltetjük magunkat. A tehetséggondozó programra idén négy magyar filmes, Bernáth Szilárd, a Larry rendezője, Rudas Marianna vágó, Méder Tamás Apor operatőr és Felszeghy Ádám producer kapott meghívást.

A European Film Market február 15. és 21. között kerül megrendezésre Berlinben.

Forrás: Cineuropa