Egy hely, amely a jelenben sorstalan, noha 123 éve szolgálja ugyanazt a célt: művészek, értelmiségiek és az elit találkozóhelye. A Fészek Művészklub 1901 óta Budapest egyik legfontosabb kulturális központja, ahol festők, zenészek, színészek és írók találkoztak és alkottak. A dokumentumfilm nemcsak a múltba tekint vissza, hanem a jelen kihívásait is bemutatja, hiszen Török Ferenc nemcsak történetmesélőként, hanem a klub korábbi elnökeként is elkötelezett a Fészek jövője iránt.

A rendező és csapata részletes kutatómunkát végeztek, amely során az akkori eseményekről szóló írásos emlékeket is feldolgozták. A történelmi visszatekintés mellett a dokumentumfilm betekintést nyújt a filmkészítés kulisszái mögé is, megmutatva, hogyan kel életre a múlt a mai Budapest szívében.

A film forgatása / Fotó: Moviebar Productions

A film 16 mm-es formátumra forog, tovább erősítve az időutazás hangulatát. A dokumentumfilm vizuális világát Nagy Zágon operatőr kelti életre, a vágó Hegedűs Csenge. A főszereplő a karizmatikus Hegyesi Soraya. A dramaturg és író Papp Bojána, a koreográfus Papp Timi, a látványtervező Takács Eszter, a jelmeztervező Bognár Hajnalka, a gyártásvezető Nemes-Jeles Veronika. A projekt a Moviebar és a Sparks finanszírozásában készül, producere Turán Eszter.

Forrás: Moviebar Productions / Címlapkép: Török Ferenc a forgatáson / Fotó: Moviebar Productions