A film szerdán lépte át az 50.000 nézős határt és továbbra is hatalmas az érdeklődés Mészáros Márta filmje iránt, aki 8 év után készített újból nagyjátékfilmet. Az artmozik folyamatosan játsszák országszerte a filmet. A héten és a hétvégén továbbra is öt fővárosi (Art+Cinema, KINO, Művész, Puskin és Uránia Nemzeti Filmszínház) és hat vidéki moziban (Madách Miniplex - Balassagyarmat, Szivárvány Kultúrpalota - Kaposvár, Apolló Mozi - Pécs, Városi Mozi - Soltvadkert, Belvárosi Mozi - Szeged, Savaria Mozi - Szombathely) látható egy család három generációját bemutató, történelmi dráma.

Aurora Borealis: Összefonódó sorsok

"Több riport- és dokumentumfilm után, nyolc év kihagyással tért vissza a nagyjátékfilmhez Mészáros Márta, a 60-as, 70-es évek egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert női rendezője. Az Aurora Borealis - Északi fény című alkotásával a korábbi munkáihoz hasonlóan ismét a múlt- és identitáskeresés, a sorsdöntő szerelem és tragédia feldolgozásához nyúl, három nő, három korban élő generáció szemszögén keresztül."

A film főszerepében Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari és Tóth Ildikó láthatóak, forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik, a film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr.. Az Aurora Borealis – Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay, forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Vertigo Média