Török Ferenc is oktat már a Werk Filmakadémián

Rettegj és nevess! – ez a Werk Filmakadémia szeptemberben induló programjának címe, amely a félelem, szorongás, ijedtség témakörében ösztökéli filmkészítésre a hallgatókat, tehát horror, thriller, krimi, vagy film noir műfajban vár alkotásokat. Ezt követően a program résztvevőinek az egyik legnehezebb műfaj, a vígjáték forgatókönyvi és technikai sajátosságai terén szerzett ismereteiket kell a gyakorlatban kamatoztatni. A képzés második évében új tanárok csatlakoznak – többek között Török Ferenc filmrendező, Lakatos Márk stylist és Csernai Judit producer oktatja majd a filmre nyitott nebulókat.

Kapcsolódó hír, hogy a tavalyi vizsgafilmeket meg lehet nézni a Werk honlapján.

133 nevezés érkezett a Diákfilmszemlére 
 
16. alkalommal lesz idén augusztusban az Országos Diákfilmszemle, ahol továbbra is előzsűrizés nélkül vetítik az alkotásokat. Az előző évek hagyományához híven idén is általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában nevezhettek a fiatal alkotók - összesen 133 nevezési lap érkezett. A megnyitó 2009. augusztus 25-én délután 13 órakor lesz, az Aranytízben (Budapest, V. kerület, Arany János u.10.) A belépés a megnyitóra és a Filmszemle valamennyi programjára ingyenes. 
 
További információ a Polifilm oldalán.

CineFest: kiválogatták az animációs kisfilmeket

Tovább alakul a szeptember 11. és 20. között megrendezendő miskolci CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja programja. A dokfilmes program után az animációs mezőny is összeállt.

Spegelbarn – Looking Glass (Svédország);
Esti mese (Magyarország–Románia);
FIN (Magyarország);
Lépcsőház (Magyarország);
Büdöske (Magyarország);
Tor (Magyarország);
Eső (Magyarország);
A hazudós egér – The House with a Mouth (Magyarország–Belgium–Franciaország);
Sam’s Hot Dogs (Egyesült Királyság);
Susedky – Neighbours (Szlovákia);
Wszystko Plynie – Everything Flows (Lengyelország);
Lettin’ Go (Franciaország);
Pruzinka – String (Szlovákia). 

 A beválogatottak között Kassay Réka Esti mese animációja is megtalálható, amely a 7. Filmtett – Duna Műhely alkotótáborban készült, itt lehet megnézni.