Gyakorlati képzés
Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések, és műhelymunka jellegű forgatókönyv-fejlesztés során mélyítik tudásukat hallgatóink.
A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.
A tanfolyam anyaga a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, A nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjai éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítés.

Az oktatókról:
Az oktatók Lovas Balázs, Hegedüs Bálint és Krigler Gábor forgatókönyvírók, tanácsadók, a Fade In Script Consulting alapítói. A Fade In számos nemzetközi és hazai forgatókönyvírói börze és fórum szervezése, filmek és televíziós sorozatok írása, hazai és külföldi forgatókönyv-konzultációk, és sokévnyi oktatás tapasztalatával a háta mögött indítja el az iskola új évfolyamát.

Menetrend, tandíj:
A 6 alkalmas kurzus október 9-én, szombaton 10 órakor indul, és kéthetente folytatódik. Egy alkalom kb. délután 4-ig tart, ebédszünettel. Délelőttönként elméleti oktatás, délutánonként pedig kiscsoportos műhelymunka folyik a hallgatók filmötleteinek fejlesztésével.

A tanfolyam RÉSZLETES TEMATIKÁját itt töltheted le.

Helyszín: Kürt Alapítványi Gimnázium

A tanfolyam ára: 100.000 forint + ÁFA

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:
Most először lehetőség nyílik megfigyelőként részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarkkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.
Megfigyelőként a részvételi díj: 70.000 forint + ÁFA

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb október 4-ig!
A további információkat itt találhatod: www.fadein.eu