A Budapest Film Zrt. már hagyományos mozimaratonja, az Artmozik éjszakája idén is tartogat különlegességeket és premier előtti vetítéseket, amellett, hogy erre az egy alkalomra visszahoz a vászonra jó párat az elmúlt hónapok legsikeresebb darabjai közül. Idén először ráadásul az egyes mozik egy-egy tematika szerint vetítenek filmeket.

 


A Toldi egyik termében kizárólag felnőtteknek szóló animációs filmek (pl. A fiú és a szörnyeteg, A vörös teknős), a másikban skandináv krimik, köztük a teljes Q-ügyosztály trilógia kap helyet. A Művész műsorán Chaplin Modern idők című klasszikusának felújított, digitalizált változata is látható, amit az országos forgalmazás előtt itt láthat először a közönség. Aki egymás után szeretné látni mindkét Trainspotting-részt, ezt is a Művészben teheti meg. A sóher és a Vademberek hajszája című vígjátékokat a Puskin mozi tűz műsorára, utóbbi az új-zélandi Taika Waititi rendezése - a frenetikus humorú komédiát nagy sikerrel vetítették legutóbb a miskolci Cinefesten.

Szintén csak a Titanicon, többször is teltházzal volt látható az utóbbi évek legfelkavaróbb horrorja, a Nyers, de az Artmozik éjszakáján most újra el lehet csípni. A Tabánban a helyi közönség kedvencei kerülnek terítékre, vagyis azok, amelyekre az elmúlt egy évben a legtöbben váltottak jegyet a budai artmoziban; látható lesz többek között a Teljesen idegenek, a Ha isten úgy akarja is.

Nyers

A Kino Cafe kizárólag hazai sikerfilmekre koncentrál, itt pörög majd sok egyéb remek magyar alkotás mellett a Brazilok, a Testről és lélekről és az Ernelláék Farkaséknál. Hozzájuk társaul egy újabb premier előtti különlegesség: a Film Farm rendhagyó bemutató, ugyanis hazai rövidfilmeket fűz össze.

Karszalagok a helyszíneken, vagyis a Művész, Puskin, Toldi, Tabán és Kino Cafe mozi pénztáraiban kaphatók, 3500 forintért. A további filmek listáját az artmozi.hu oldalán érdemes böngészni.

Forrás: Artmozik Éjszakája / Borítókép: Vademberek hajszája