Ötven film - 15 kisjáték-, 21 dokumentumfilm, 14 animációs, kísérleti és táncfilm - tekinthető meg eredeti nyelven, angol felirattal ezen a linken. Az Úton Online Filmfesztivál nem azonos a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét "klasszikus" nemzetközi és magyar versenyével, de vannak filmek, melyek mindkét versenybe bekerültek.

Sok izgalmat ígérnek a kisjátékfilmek, melyek között nepáli, lengyel, dán, német, spanyol, román, francia és magyar alkotások is találhatók. Az animációs és kísérleti filmek kevéssé tűntek frekventáltnak az Úton kategória szempontjából, de meglepetésre ide is kerültek gyöngyszemek, köztük iráni, spanyol, belga, német, szlovák és török alkotások.

A dokumentumfilm-válogatásban mély érzelmek, rejtett világok, hiteles életképek elevenednek meg a képkockákon és tárják elénk főként a kisebbségi népek helyzetét, mely témát a Mediawave már a kezdetektől különös figyelemmel kísér. Szó van argentin hegyvidéki tájakról, életekről, lengyel vándorcirkuszosokról és lemezborítókról, végtelenbe vesző szibériai sorsokról, a baskír nyelv rejtelmeiről, és a magyar valóságról.

Az Úton Online Filmfesztivál nyertes alkotásai megtekinthetőek lesznek a komáromi Monostori Erőd mozitermeiben is, a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten április 28. és május 2. között.

További információkért katt ide!