A Polifilm Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 23. alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. Az idei évben három kategóriában fogadnak el nevezéseket: általános iskolások, középiskolások és fiatal filmesek jelentkezését várják.

A jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűrizés nélkül kerülnek be a szemle programjába. A nevezés díjtalan, a 20 percnél hosszabb filmek előzsűrizésen esnek át. Az előzsűri javaslatára azokat a 20 percnél hosszabb filmeket, amelyek nem kerültek be a versenyprogramba, információs blokkban vetítik a szemle ideje alatt. A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat zsűri díjazza.


A nevezések és a 20 percnél hosszabb versenyfilmek leadási határideje augusztus 1-je, a többi nevezett versenyfilm leadási határideje augusztus 22. További információ a http://diakfilmszemle.polifilm.hu/ oldalon található.

(Forrás: MTI)