Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés és bosszútörténet, melynek főhőse a szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő). Miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen, 'unokázós' csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot.

Az Oscar-díjas Mindenkit jegyző Deák Kristóf első mozifilmjének egy sajnálatosan elterjedt bűnelkövetési mód szolgáltatta az alapját. Szélhámosok telefonon hitetik el időskorú áldozataikkal, hogy nagy bajba került fiatalabb családtagjuk, és ezzel magyarázzák, hogy sürgősen pénzre van szükség. A rendező családjában is történt hasonló eset, a nagyapját azzal ijesztgette két telefonos csaló – egyikük rendőrt, másikuk mentőst játszott –, hogy meg fog halni a fia.

 

Nagyapám kilencven éves volt, egyik este őket is felhívták, és sajnos őt is sikerült átverni. Ez adta a film alapötletét, a nagyapámék feljelentése csak az egyik forrás volt, még sok hasonló jegyzőkönyvet is belegyúrtunk, a részleteket pedig saját kútfőből tettem hozzá. Sok különböző és rafinált módszerrel dolgoznak a csalók, válogathattam közülük, hogy melyiket használom fel a filmhez - és én mindig a legaljasabbat választottam” – mesélte Deák a Filmhunak adott interjújában.

A thriller eleinte szelíd, majd bosszúvágytól fűtött főszereplőjét Blahó Gergely alakítja. Fontos mellékszerepekben tűnik fel Döbrösi Laura, Jászberényi Gábor és Bárdos Judit. A film különlegessége, hogy a nagyapát megformáló Jordán Tamás mellett számos, moziban régen látott idős színész kapott benne emlékezetes szerepet, például Hámori Ildikó, Mikó István, Tordai Teri, Papp János és Pogány Judit.

A vetítésre érdemes előbb érkezni, ugyanis este nyolctól Deák Kristóf rendezővel fog beszélgetni a Filmhu munkatársa.

Helyszín: Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Időpont: június 29., szerda

Kapunyitás: 19:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

A vetítés kezdete: 21:00

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Vendég: Deák Kristóf

Jegyek válthatók a Várkert Bazár oldalán.

Facebook esemény itt.