A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a „Love is Folly”, azaz „A szerelem bolondság” címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját a tengerparti üdülővárosban.

A seregszemle évről-évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet, mely Bulgária jeles kulturális eseménye, idén augusztus 24 - szeptember 2. között rendezték meg.

Filmhu podcast: Sándor Pál

Mert kell egy csapat! - ismételgeti a mosoda gőzében Minarik Ede, a Csabagyöngye SC edzője, miközben kitartóan küzd velük a továbbjutásért. Ugyanilyen szellemben állítja össze minden csapatát Sándor Pál filmrendező is, aki 12 év kihagyás után, idén új filmmel tért vissza a mozikba: a Vándorszínészekben legendás színészekkel és az új generáció tehetséges fiataljaival ünnepli a színház világát. 

Sándor Pál Vándorszínészek címmel készült legutóbbi filmje egy maroknyi csepűrágó megható és szórakoztató története. A 19. században játszódó, és igazi sztárszereposztással - Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila, Nagy-Kálózy Esztert, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter - készült road movie főhősei bohém komédiások.

Forrás: Filmalap / Borítókép: Vándorszínészek (Fotó: Szlovák Judit/Big Bang Media)