A történet szerint a kis Laci és húga már csak hétvégente találkozhatnak az apjukkal. A család elhatározza, hogy meglátogatják a közelben lévő folyópartot, ami egészen addig jó ötletnek is tűnik, amíg Laci rá nem jön arra, ezúttal apjuk új barátnője is velük tart.

A film mindössze 14 perc, 4:3-as képarányú, érezhetően egy nagyon pici, intim, kis lélegzetvételű darabnak szánták. A cselekmény helyett a karakterek közötti viszonyokon van a hangsúly, az apró összenézések és hallgatások rajongói feltétlen tegyenek vele egy próbát. A képek hiába szűkek, minden snitt gyönyörűen van fényképezve. Az operatőr, Szűcs Gábor alig néhány perc alatt egy egész világot épít fel a kamerájával, pedig a film legnagyobb része egy autóban játszódik.

Seress András Ferenc a filmben

Abban semmi meglepő nincsen, hogy Nagy Zsolt kiváló a főszereplő apukája szerepében, az viszont már annál érdekesebb, hogy a gyakran nem jól működő gyerekszínészek, milyen ügyesek a Vasárnapban. Pálinkás Cecília és Seress András Ferenc a film fénypontjai, jól instruáltnak, hitelesnek hatnak, reméljük a jövőben még találkozunk a nevükkel. A film elérhető a YouTube-on és megnézhető alább is. A remek színészek és a visszafogott, de nagyszerű vizualitása miatt feltétlen érdemes adni neki egy esélyt.