Magyarországon dinamikus fejlődést mutat a filmipar, minden szegmensében munkalehetőséget kínálva felkészült szakemberek számára. Kiemelten igaz mindez a digitális eszközökkel folyó filmes utómunka, és filmtrükkök (VFX) területén, ahol nagy a hiány a hozzáértő és folyamatosan tanulni, megújulni képes munkaerőből. Ehhez olyan oktatási modulok, tanfolyamok szükségesek, ahol a legújabb technológiai megoldások oktatása mellett a vizuális kultúra, a szakmai látásmód is nagy hangsúlyt kap.

Alapvető célja a szervezőknek, hogy a képzés ne csak a szoftverek kezelésére koncentráljon, hanem a szakmai látásmód fejlesztésére és az professzionális együttműködéshez szükséges készségek magas szintű elsajátítására egyaránt. Szükségesnek tartják a kapcsolódó technikák alapszintű tanulmányozását, a produkciókon belüli kommunikáció megismerését, valamint a gyártási folyamat minden érintett területének bemutatását.

Mindezt a legkorszerűbb filmes utómunka technikák alkalmazásával annak tudatában, hogy a technológia rendkívül gyors fejlődéséből következően az eszközök állandóan változnak, ezért a szakma gyakorlóinak el kell sajátítani a rendszeres tájékozódás és folyamatos tanulás rutinjait is.

Éppen ezért a szoftverek oktatása önmagában nem megoldás. Mi olyan szakemberek képzését szorgalmazzuk, akikben megvan az elhivatottság a szakma választott ága iránt, akik törekednek tudásuk folyamatos fejlesztésére. Célunk egy gondolkodásmód, attitűd átadása, ami egy egész életpályán segítség lehet, amihez mindig hozzá lehet illeszteni a friss technológiák használatához szükséges ismereteket.

NFI által támogatott képzési díj: 350 000 Ft + ÁFA (27%)

Jelentkezési határidő 2023-11-10.

Kezdés 2023-11-23.

Részletek és jelentkezés itt.

Forrás: MOME Open