Jelentkezni május 12-ig lehet postán vagy e-mailben a kklara@gmail.com címen. Az eredményeket két héten belül közzétesszük.

A tábor helyszíne a Hargita megyei Csíkszépvíz, bázisa a Kishavas Panzió. A részvételi díj 250 RON romániai résztvevők számára, illetve 50 000 forint külföldieknek. Az összeg magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, valamint a felhasználandó technika, film- és videomennyiség költségeit. Nehéz anyagi helyzet alapos indoklása esetén öt magyarországi és öt erdélyi táborozó 50 %-os árkedvezményben részesül. A pályázati eredmények függvényében a kedvezményezettek létszáma emelhető.

További információk, részletes jelentkezési feltételek a www.filmtett.ro oldalon találhatók, valamint a klara@filmtett.ro címen kérhetők.
.
A nyolc csoport:

1. Filmrendezői csoport
A csoport tevékenységének célja kisfilmek írása és rendezése, illetve a forgatáson való részvétel. Használható technikák: DV, színes vagy fekete-fehér super8, esetleg 16 mm. A jelentkezéshez kész filmet/filmtervet (szinopszis, treatment vagy forgatókönyv) kérünk.
2. Animációs csoport
Célja különféle animációs technikák elsajátítása, valamint animációs rövidfilmek készítése. Használható technikák: DV, színes vagy fekete-fehér super8, esetleg 16 mm. A jelentkezőktől kész filmet vagy filmtervet (szinopszis, treatment vagy forgatókönyv), vagy saját fényképeket várunk.
3. Operatőrcsoport
A csapat célja kisfilmek fényképezése. Jelentkezni saját filmmel vagy fényképekkel lehet.
4. Filmszínészcsoport
Tagjai filmes színészgyakorlatokon vehetnek részt, valamint a táborban készülő filmekben szerepelnek. Jelentkezhetnek harmad- és negyedévet végzett színihallgatók, valamint fiatal színészek, amatőr színjátszó társulatok tagjai is, akik filmes tapasztalatra szeretnének szert tenni. A jelentkezéshez portrét, valamint egész alakos fényképet kérünk mellékelni.
5. Vágó csoport
Elméleti és gyakorlati vágási alapismeretek elsajátítását biztosítja. Tagjai a táborban készülő filmek vágásában működnek közre. A jelentkezéshez esetleges korábbi tapasztalatok leírását kérjük csatolni.
6. Hangmérnöki csoport
Tagjai elsajátíthatják a filmes hangrögzítés, a hangrendezés, a zaj- és zörej-előállítás alapismereteit. A jelentkezéshez zenei, hangtechnikai, rádiós tapasztalat leírását lehet mellékelni.
7. Produceri, gyártásvezetői, felvételvezetői csoport
Tagjai a filmelőkészítés, a pályázás, valamint a forgatás/szervezés (gyártás- és felvételvezetés) alapjaival ismerkedhetnek, és részt vesznek a táborban készülő filmek gyártásában. A jelentkezéshez kérjük mellékelni az esetleges szakmai tapasztalatok összegzését.

8. Filmológus csoport
Tevékenységének lényege a filmnézés, filmelméleti, valamint filmtörténeti szemináriumokon való részvétel, filmes lap szerkesztése, filmkritikaírás. A jelentkezéshez egy vagy több filmes témájú írást (filmkritikát, esszét, szakdolgozatot) kell mellékelni.