Idén második alkalommal rendezik meg a BIDF-t, szeptember 23-27 között nemeztközi dokumentumfilmektől lesz hangos Budapest. A fesztivál előfutáraként egy ingyenes eseménnyel készülnek a szervezők: szeptember 10-én 11.00-kor a fesztivál helyszínén az Uránia moziban, levetítik a számos nemzetközi díjjal kitüntetett Szerelempatak című filmet. Sós Ágnes rendező, aki egyben a feszivál egyik alapító-igazgatója, a vetítésre kivételes módon nemcsak a fiatalokat, hanem a nagypapákat és nagymamákat megszólítva, a főváros összes idősklubjából is toboroz nézőket.

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának.

A BIDF szeretettel várja mindazokat, akik pontosan tudják, hogy a öregeknek is lehetnek álmaik, szerelmi életük, vágyaik vagyis úgy gondolják, az élet nem áll meg egy bizonyos kor felett sem. A vetítés eseménye a facebookon is elérhető.