Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, minden évben megünneplik azokat az alkotókat, művészeket, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a közmédia teljesíteni tudja az alaptörvényben lefektetett érdekekhez, értékekhez ragaszkodó küldetését. A közmédia díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért adta át.

A Sára-Csoóri Életműdíjat Vitézy László producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes és kiváló művész kapta. Vitézy László 1940-ben született, 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola film- és televíziórendező szakán. 1973 és 1979 a Balázs Béla Stúdió vezetőségi tagja volt, 1979–1981 Híradó- és Dokumentumfilmstúdió rövidfilmrendezőjeként dolgozott, 1981-ben egyike volt a Társulás Stúdió alapítóinak. Filmográfiájában olyan alkotások szerepelnek, mint a Békeidő (1980), a Vörös föld (1982) és az Érzékeny búcsú a fejedelemtől (1987).

A Sára-Csoóri Életműdíjjal egyszerre két személyiségnek, Sára Sándor operatőrnek, filmrendezőnek, és Csoóri Sándor költőnek, esszé- és prózaírónak, a Duna Televízió meghatározó alakjainak állít emléket a közmédia.

Forrás: MTI / Címlapkép: Vitézy László / Fotó: MTI/Cseke Csilla