A Corvin téka kulturális szerepe nem merült ki VHS- vagy DVD-kölcsönzésben és -értékesítésben. Az oda járók és az ott dolgozók között bő két évtizeden át folyhatott párbeszéd, legyen az szórakoztató eszmecsere, vagy minőségi ízlésformálás és lelkes kultúrmisszió - mindez egyébként az Odeon Art Video hálózat többi egységének működésére is jellemző volt.

 

Az előreláthatólag április végén debütáló, Volt egyszer egy Corvin téka című dokumentumfilm túlmutat a nosztalgián, noha hétpróbás tékások, törzskölcsönzők, egykoron ihletért betérő, azóta elismert filmkészítők is mesélnek a kölcsönzés bájáról. A film a fentiek mellett méltó emléket kíván állítani az Odeon egyik zászlóshajójának. Bizonyítja, hogy a VHS-nek is létezett aranykora, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg minden Tékás és Kölcsönző előtt. Egy vizuális emlékkönyv lesz arról, hogy létezett egy ilyen világ is a Letöltés gomb előtt.

 

A közösségi finanszírozással készülő film véglegesítéséhez az Indiegogo-n, az alábbi linken lehet hozzájárulni:https://www.indiegogo.com/projects/volt-egyszer-egy-corvin-teka-video-movie#/