Gyula (Ötvös András), az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann (Stefanovics Angéla) gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel (Gombó Viola Lotti), hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le elvakult focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

Az Isteni műszakból ismert, Ötvös András és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, az első film főszerepét alakító Gombó Viola Lotti közreműködésével vászonra vitt érzékeny témájú, érzelmes, humoros történet bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét, fenekestül felbolygató helyzeteibe. 

A Becsúszó szerelem, amelynek felvételei tavaly nyáron zajlottak Budapesten, további szerepeiben olyan élvonalbeli hazai színészek láthatóak még, mint a drukkerek vezérét alakító Thuróczy Szabolcs, a fanatikus Kinizsi Black Army oszlopos tagjait megformáló Piller Ádám, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, az ellentábor hangadóját adó Szabó Simon, valamint Stefanovics Angéla, Tenki Réka, Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka és Urbanovits Krisztina.

A Nemzeti Filmintézet 394,3 millió forintos gyártási támogatásával forgatott romantikus vígjátékot a második játékfilmjét jegyző Nagy Viktor Oszkár rendezte, aki korábban a 40.Magyar Filmszemlén Gene Moskowitz-díjjal kitüntetett Apaföldet is készítette. Alkotótársai, a társ-forgatókönyvíró Bárány Márton, az operatőr Kürti István, a vágó Sass Péter, illetve a zeneszerző Tövisházi Ambrus mellett a Campfilm producerei, László Sára és Gerő Marcell voltak. Utóbbiak nevéhez olyan külföldön is nagy sikert aratott rövid-és dokumentumfilmek fűződnek, mint A létezés eufóriája, A Másik Magyarország, a Lágy eső, vagy a Káin gyermekei. A film koproducere a SPARKS volt.

A Becsúszó szerelem a Vertigo Média forgalmazásában november 12-től lesz látható a hazai mozikban.

Forrás: Vertigo Média