Mundruczó Kornél rendező és Rév Marcell operatőr a Jupiter holdja után külön utakon folytatták a karrierjüket, most viszont ismét metszi egymást a pályájuk. Nem dolgoztak ismét együtt, viszont legújabb munkáik egyaránt a Netflix katalógusából lesznek elérhetőek. Ráadásul a premier időpontok is közel esnek egymáshoz, a Pieces of a Woman január 7-én, a Malcolm & Marie pedig február 5-én kerül fel a kínálatba.

Sam Levinson filmje egy fekete-fehér dráma, amelyet a The Hollywood Reporter a Richard Burton és Elizabeth Taylor főszereplésével készült Nem félünk a farkastól címú filmklasszikushoz hasonlított. Egy filmrendező (John David Washington) és a barátnőjének (Zendaya) a kapcsolata válságba kerül, miután hazatérnek a férfi legutóbbi premierjéről és a kritikákra várnak.

Rév Marcell / fotó: Osváth Gábor

Rév Marcell először az Assassination Nation című filmen dolgozott együtt Levinsonnal. Az Euphoriával folytatódott a közös munka, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sorozatsikere lett, végérvényesen világsztárrá emelve Zendayát.

A Netflix rendkívüli módon bízik a filmben, komoly licitálást követően 30 millió dollárért szerezte meg a forgalmazási jogait, most pedig - a Pieces of a Womanhez hasonlóan - Oscar-kampányt szervez neki. Ha a két magyar vonatkozású film számára ideálisan alakul a következő néhány hónap, akkor Mundruczó és Rév akár a jövő évi Oscar-gálán is összefuthatnak.

forrás: THR
borítókép: Zendaya és John David Washington