Kéthetente jelentkező sorozatunkban a streaming-szolgáltatók legfrissebb filmes és sorozatos kínálatából ajánlunk olyanokat, amikkel érdemes elütni az időt. A Netflix, az HBO Max, az Amazon Prime, a Filmio, a Cinego és más egyéb, Magyarországról elérhető platformok kínálatából szemezgetünk, utat mutatunk a ránk zúduló filmek sodrásában.

Amazon: Ügyvéd 

Hol és mikor? Disney+ és augusztus 18.  

Jennifer Walters egy 30-as éveiben járó, egyedülálló ügyvédnő, aki történetesen egy zöld, 180 centis, szupererős Hulk. A karaktert először 1980-ban, Stan Lee és John Buscema képregényében láthatta először a közönség, majd az Amazon 1982-ben a Bosszúállókjának a tagja lett, 1984-től pedig a Fantasztikus Négyes sorozatban is szerepelt. John Byrne író, rajzoló 1989-1994 között futó Sensational She-Hulk képregénysorozatában a karaktert a rá jellemző humorral ruházta fel, aki „áttöri a negyedik falat”, amely az olvasókat, nézőket és a történetbeli hősöket választja el, vagyis She-Hulk „kiszól”, beszél a történetét követőkhöz. Most egy kilenc részes sorozatban tér vissza, olyan Marvel-veteránok oldalán, mint például Mark Ruffalo mint Smart Hulk, Tim Roth mint Förtelem vagy Benedict Wong mint Wong. 

Sárkányok háza 

Hol és mikor? HBO MAX és augusztus 21. 

A Trónok harca a 2010-es évek egyik legnagyobb dobása volt, a sorozat zárórésze több, mint tízmillió nézőt szegezett a képernyő elé. A Sárkányok háza kétszáz évvel a sorozat kezdetei elé vezet vissza, és a Sárkányok tánca néven ismert targaryeni polgárháború eseményeit mutatja be. Rajongók milliói várják, hogy megismerhessék kedvenc sorozatuk előzménytörténetét, melyet a készítők olyan színészekkel igyekeztek még vonzóbbá tenni, mint a Ki vagy, Doki? és a Korona sztárja, Matt Smith. A sorozat alapjául szolgáló regényfolyam írója, George R. R. Martin már látta az első részeket: „A Sárkányok háza pontosan olyan lett, amilyennek reméltem: sötét, erőteljes, zsigeri, felkavaró és lenyűgöző, olyan összetett és nagyon emberi karakterekkel benépesítve, akiket igazán csodálatos színészek keltettek életre.” 

Mike

Hol és mikor? Hulu és augusztus 25.

Lehet, hogy ismered Tysont, de ismered Mike-ot is?" - teszi fel a kérdést a Mike Tyson ellentmondásos életét bemutató minisorozat. Az Én, Tonya alkotóinak 8 részes sorozata a legendás bokszoló szakmai- és magánéletének hullámain vezeti végig a nézőt, miközben kérdéseket vet fel az amerikai társadalomról, az etnikai hovatartozásról, a hírnév és a média hatalmáról, a vagyoni különbségekről, az amerikai álom ígéretéről, és még a rajongók szerepe is fókuszba kerül Mike Tyson életének alakulásában.

Gyerekbetegségek 

Hol és mikor? Filmio és augusztus 25.  

A magyar filmtörténetben nincs még egy olyan rendezőpáros, aki Kardos Ferenchez és Rózsa Jánoshoz hasonló lendülettel lenne képes ábrázolni a fiatalságot, a kíváncsiságot, a csínytevéseket és a gyermekkor kiapadhatatlan kalandjait. A Gyerekbetegségek egy iskolai évet követ végig, katalógusszerűen, néhol avantgárd kitérőkkel, burleszk elemekkel és szatírikus humorral, fantasztikus gyerekszínészekkel, a fiatal tanárnőt alakító Halász Judittal, Sára Sándor dinamikus operatőri munkájával. Nem csak az derül ki belőle, hogy milyen volt a hatvanas években gyereknek lenni, de egy izgalmas művészi vízió is kibontakozik az energiától és képzelőerőtől duzzadó, gondtalan gyermeki lét szépségéről. 

Bújócska

Hol és mikor? Filmio és augusztus 25. 

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások előtt bemelegítésnek tökéletes a rendező 2017-es rövid szociodrámája, a Bújócska, mely a Budapesti Iskola hagyományait követi. Megtörtént eseményt dolgoz fel amatőr szereplőkkel és eredeti helyszíneken, a dialógusok pedig nincsenek előre megírva, a szereplők maguk alakítják azt. A főszereplő a 7 éves Matyi, aki három testvérével és szüleivel él egy szegény faluban. A kisfiú imádja a bújócskát, amivel viszont sok bosszúságot okoz családtagjainak. Egy nap eltűnik az édesapa, az anyának pedig egyedül kell helytállnia kezelhetetlen fiával szemben. 

Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Hol és mikor? Filmio és augusztus 26.  

A vidéki iparvárosban szorongó tiniéveit taposó Misi életében is eljön az érettségi, az utolsó lehetőségek és nagy vallomások pillanata. A fiatal fiúnak azonban nem csak a nagymamája bundáskenyér adagolási szokásaival és kínzó önbizalomhiányával, de egy pszichopata gyilkossal is meg kell küzdenie. Egy kísérleti gyógyszer és egy kevés házipálinka kombinációja végül fel- és visszapörgeti az eseményeket, a kétbalkezes fiú egy csapásra időutazó hőssé válik.