A Story Bridge Budapest 2020 első állomása egy két napos esemény, amelyen az előadók, (civil szervezetek képviselői, aktivisták, pszichológusok, tehetséggondozók, szakértők, környezetvédelmi szakemberek, sportolók, érintett átlagemberek és egyéb hétköznapi hősök) konkrét, hozzáférhető, azonnal megvalósítható történeteket mondanak el, amelyek meglepőek, drámaiak, és aktuálisak, és ezért alkalmasak arra, hogy továbbfejlesztve nagyobb nyilvánosság elé kerüljenek.

A sztorik középpontjában olyan témák állnak, mint az oktatás, esélyegyenlőség, korrupció, társadalmi párbeszéd, bűnüldözés, szegénység, civil társadalom, természetvédelem, szólásszabadság, jogbiztonság. A résztvevő történetek "forgatásra" készek: az előadók motiváltak és hajlandóak kamera elé állni, vagy rendelkeznek a megfelelő kapcsolatokkal és szakértelemmel az általuk előadott téma kapcsán.

A SBB egyedülálló alkalom a közönségben ülő a játék- és dokumentumfilm készítőknek, televíziós szakembereknek, újságíróknak, diákoknak, hogy első kézből találkozzanak különleges, izgalmas, tanulságos, megdöbbentő, cselekvésre késztető történetekkel, és elkezdjék azokat kidolgozni a saját műfajaik szerint. A kiválasztott történetek egy 5 fős team hónapokon át tartó kutatásának eredményei.

Az eseményen egy nemzetközi filmszakmai és filmes döntéshozókból álló panel is részt vesz, hogy segítsék a megvalósulás folyamatát: műsorszolgáltatók képviselői, producerek, forgalmazók, dokumentumfilmes szakemberek, akikkel fesztiválunk évek óta együtt dolgozik.

Az esemény 2020.január 31. – február 1. között kerül megrendezésre, helyszíne a Cinema City Aréna (Kerepesi út 9. 1087 Budapest) 13-as terme, amely a párhuzamosan zajló fesztivál helyszíne is. Az SBB-re eseményre itt lehet regisztrálni január 28-ig.

Forrás: BIDF