A Gettó Balboa fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, Misi és a világbajnoki címre törő, tehetséges, de nehéz szociális körülmények közül érkező fiatal bokszoló, Zoli élete és kettőjük kapcsolata áll. A film már az utómunka fázisában kivívta a nemzetközi dokumentumfilmes szakma figyelmét, amikor 2017-ben egy fejlesztő workshopon elnyerte az IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam), a világ legrangosabb dokumentumfilm-fesztiváljának különdíját.
 
„Megtiszteltetés számunkra, hogy Budapest nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválján, a BIDF-en mutathatjuk be a filmünket először itthon, és versenyezhetünk egy igazán rangos nemzetközi válogatásban szélesvásznon, amire a filmet szántuk. Számunkra fontos ez a dedikált dokumentumfilmek iránt elkötelezett feszttiválközeg, akikre nagyban számítunk abban, hogy a film hírét vigyék. Külön öröm továbbá a nagy számú, a művészet és a közélet sok területéről érkező nemzetközi zsűri is" – mondta el Józsa László, a film vezető producere.

Ghetto Balboa trailer from SpeakEasy Project on Vimeo.

A film hazai moziforgalmazása áprilisban kezdődik majd, de az ország több helyén már márciustól premier előtt vetítik a filmet. A 2017-es év egyik hazai siker-dokuját, Simonyi Balázs Ultrá-ját jegyző SpeakEasy Project a film bemutatásával párhuzamosan társadalmi kampányt tervez, amelybe a civil és üzleti életből is partnereket toboroz.

"Célunk, hogy a film túllépjen a mozin. Misi és Zoli példája könnyen átélhető és újraélhető, felemelő erő lehet a leszakadó közösségekben bárhol az országban. Mindent megteszünk azért, hogy a film és eszmeisége eljusson olyan közösségekbe is, ahol nem szokás moziba járni. Együttműködést tervezünk alapítványokkal, önkormányzatokkal, és magáncégekkel is" - mondta el a film másik producere és ötletgazdája, Ponczók Attila.

A kampány részleteiről később adnak tájékoztatást az alkotók. A díszbemutatóra, amelyet az alkotókkal való beszélgetés követ, a jegyek már csak korlátozott számban hozzáférhetők.