Az elmúlt tíz évben egyre inkább eseményszámba ment, ha bemutattak itthon egy Tarantino-filmet, egyre többen és többen ültek be a mester legújabb vérengzésére már a premier hétvégéjén. A Becstelen brigantyk 33 ezer nézővel nyitott, a Django elszabadul kis híján 49 ezer nézővel zárta az első négy napját, az Aljas nyolcas pedig 54 ezer eladott jeggyel köszönt be.

Várható volt, hogy a nagy reklámkampány és a felvonultatott sztárok (Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie egy filmben!) megteszik a hatásukat, és a Volt egyszer egy... Hollywood folytatja a növekvő nézőszámú nyitóhétvégét sorát, na de az egészen döbbenetes, hogy kis híján megduplázva az Aljas nyolcas eredményét, 100 897 embert csábított be a hazai mozikba vasárnap estig. Érdemes ezeket a számokat egymás alá rendezve is megnézni.

A Tarantino-filmek hazai nyitóhétvégéinek nézőszámai az elmúlt tíz évben:

  • Volt egyszer egy... Hollywood (2019) - 100 897 fő
  • Aljas nyolcas (2016) - 54 094
  • Django elszabadul (2012) - 48 616
  • Becstelen brigantyk (2009) - 33 241

A százezres nyitóhétvége általában a hollywoodi szuperprodukciók privilégiuma: legutóbb az Oroszlánkirály rajtolt el ennyivel (100 642 néző), ide tudott beférkőzni egy eredeti ötleten alapuló, vastagon korhatáros film. Sőt, Tarantino legújabb szerzői agymenése korunk egyik legtöbb pénzt fialó franchise-ának legújabb részét még felül is tudta múlni: a Halálos iramban: Hobbs & Shaw 89 464 eladott jeggyel zárta az első hétvégét.A Volt egyszer egy... Hollywood sikere beleillik a nemzetközi trendbe, Romániában és az Egyesült Államokban is ez lett a legnézettebb Tarantino-film az első hétvégén. Hazai adatokat a Brigantyk előttről ugyan nem találtunk az első négy napról, de ha vetünk egy pillantást az össznézőszámokra, nyugodtan kijelenthető, hogy százezer magyar korábban egyetlen Tarantino-filmre sem ült be a premier hétvéhéjén.

A Tarantino-filmek hazai össznézőszámai:

       1. Becstelen Brigantyk - 247 140 fő
       2. Django elszabadul - 204 063
       3. Ponyvaregény - 179 297
       4. Kill Bill - 163 764
       5. Aljas nyolcas - 147 386
       6. Jackie Brown - 127 703
       7. Kill Bill 2 - 117 512
       8. Halálbiztos - kevesebb mint 100 000 néző

(Az 1992-es Kutyaszorítóban először VHS-en jelent meg itthon, aztán 2005-ben jutott el a mozikba.)

Érdemes lesz figyelni a Volt egyszer egy... nézőszámának alakulását, hiszen az már most látszik, hogy megosztó film, amelyről szélsőséges véleményeket lehet olvasni. Vontatott, unalmas, nem történik benne semmi - hallatszik sok helyről, viszont ugyanolyan erős az a kórus is, amely a rendező egyik legjobb filmjeként ünnepli. Aki már látta a Filmhu szerkesztőségében, az az utóbbi tábort erősíti.

Izgalmas lesz figyelni, ez a sokféle vélemény elriasztja vagy inkább bevonzza az embereket a következő hetekben. Az Aljas nyolcas-tól például egy erős kezdés után hamar elpártoltak a nézők. Jelenleg minden esélye megvan arra a Volt egyszer egy... Hollywood-nak, hogy ne csak az első hétvége tekintetében döntsön rekordot, hanem a legnézettebb Tarantino-filmet, a majdnem 250 ezer nézőig jutó Becstelen brigantyk-at is megelőzze egy-két hónap múlva.

Tarantino nem hagyja, hogy leáldozzon Hollywood csillaga

Quentin Tarantino kilencedik filmjében a saját összetéveszthetetlen módján siratja el és egyben ünnepli az álomgyár régmúlt szép napjait, miközben Leonardo DiCaprio és Brad Pitt is óriásit alakít. A Volt egyszer egy...Hollywood egyértelműen az idei nyár kihagyhatatlan moziélményei közé tartozik

borítókép: Margot Robbie a Volt egyszer egy... Hollywoodban