Lóth Balázs, a film rendezője így mesélt a filmről. "Vígjátékunk olyan, eszement figuráktól hemzsegő, egy őrült képrablás, egy még őrültebb barátság és egy nagy szerelem történetét elmesélő, humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepetéseket kínáló  film lett, ami így együtt - reményeim szerint – igazán szórakoztató kikapcsolódást nyújt majd a mozikba visszatérő, nevetésre, izgalomra vágyó nézőknek."

Petrik Andrea, Mészáros Béla, Szabó Simon, Inotay Ákos, Elek Ferenc és Reviczky Gábor / Fotó: Glódi Balázs

A film főszerepeiben Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon és Inotay Ákos láthatóak, de feltűnik a történetben Hegedűs D. Géza, Reviczky Gábor és Jászberényi Gábor is. "Számomra külön öröm az is, hogy a Pesti balhé premierje nyithatja meg az idei év második felében bemutatandó hazai filmek sorát.” – mondta a rendező.

Tavaly nyáron több mint 30, főleg budapesti helyszínen forgatott a Pesti balhé stábja: dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben, olykor a víz alatt is.

Fordított képrablásra készülnek egy pesti szállodában

Egy pesti luxushotelben látogattunk el a Pesti balhé forgatására, ahol Lóth Balázs rendező és a szereplők, köztük Szabó Simon és Elek Ferenc is meséltek arról, hogyan zajlik egy fordított képrablás, miért szövetkezik ilyen akcióra egy gyerekkori barátokból álló társaság.

Lóth Balázs első mozifilmjének forgatókönyvét Kis-Szabó Márkkal és a filmben is látható Inotay Ákossal közösen jegyzi, a Pesti balhé fényképezéséért Balázs István Balázs felelt.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látták el. Fülöp Péter a magyar alkotások mellett olyan hazánkban forgatott szuperprodukciókban is dolgozott, mint a Z világháború, vagy a Die Hard - Drágább, mint az életed, Hutlassa Barnabás pedig producerként a Kincsem és A Viszkis című filmben, valamint line producerként Nemes Jeles László Napszálltájában vett részt az elmúlt években.


Pesti balhé július 30-án kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Forrás: Intercom