A Friss Hús évről évre demonstrálja, hogy mekkora potenciál rejtőzik a kisjátékfilmes műfajban, ami pedig még fontosabb, hogy ezt a hazai filmesek is képesek alaposan kiaknázni. Nem csoda, hogy idén márciusban is rengeteg emlékezetes alkotást láthattunk a fiatalabb és a rutinosabb magyar alkotóktól egyaránt a folyamatosan növekvő népszerűségű nemzetközi rövidfilmfesztiválon. Aki viszont lemaradt volna róla, annak szerdán lehetősége nyílik, hogy egyetlen este alatt bepótólja a legjobbakat a Várkert Moziban. A vetítétést persze azoknak is meleg szívvel ajánljuk, akik szimplán csak szeretnék újra átélni a válogatásban szereplő hat kisfilmet, amelyek mind megérdemlik, hogy ismét nagyvásznon lássuk őket. 

Jövő szerdán (r.: Molvay Norbert)

Molvay Norbert a legjobb magyar rövidfilm díját hozta el a fesztiválról alkotásával, amely egy zaklatott lelkiállapotban lévő fiatal lány (Waskovics Andrea) nehéz délutánjáról szól. A lány meg akar szabadulni valamitől, amit tehernek érez, ehhez azonban olyan emberekekkel kell találkoznia, akikkel egyáltalán nem szeretne.

Betti (r.: Ács Zsuzsanna)

A dokumentalista animációs film egy interjúra épül, amelyet a Metropolitan Egyetem animációs mesterszakán végzett rendező egy női taxisofőrrel készített. A filmből megismerhetjük a címszereplő egyedi nézőpontját a taxizással kapcsolatban, szóba kerül a 80-as évek punkmozgalma, a taxisblokád és még az uber-ellenes tüntetés is.

Hármasban (r.: Lengyel Balázs)

A Lajkó - Cigány az űrben rendezője kisfilmjében újra összehozza Szabó István Szerelmesfilm-jének főszereplőit, azaz Halász Juditot és Bálint Andrást, akik ezúttal egy orvos-házaspárt alakítanak. Az idős pár különleges módon próbálja megünnepelni a férj születésnapját: a feleség call girl-t (Sztarenki Dóra) rendel, hogy hármasban töltsék el az estét, de a dolgok nem a várakozásoknak megfelelően alakulnak.

Susotázs (r.: Tóth Barnabás)

A Susotázs két főszereplője (Göttinger Pál és Takács Géza) tolmácsként dolgozik egy konferencián, és az agyzsibbasztóan unalmas téma hallatán, kínjukban azt kezdik találgatni, ki lehet az az egy szem magyar a nézőtéren, akinek a fülébe súgják a fordítást. A játszma akkor válik igazán komollyá, amikor Osvárt Andreában vélik felfedezni a magyar résztvevőt.

Apám szíve (r.: Fazekas Máté)

Trill Zsolt fenomenális alakítása hajtja előre Fazekas Máté kisfilmjét az eljátszott szívrohamtól kezdve egészen a megsemmisítő, ugyanakkor szimpátiával teli végkifejletig. Ez tényleg egy olyan alakítás, amit ha egy nagyjátékfilmen is végig tud vinni a színész, akkor komoly díjakat osztanak érte. Trill a lerongyolódott zenész szerepében érzelmek széles skáláját hívja elő belőlünk: a szánalomtól a zavarodottságon át egészen a szeretetig.

Maszatvár (r.: Szakonyi Noémi Veronika)

Veronika csak a gyámhatóság engedélyével látogathatja kisfiát. A gyerek apja kicsinyes bosszútól fűtve a fiút úgy neveli, hogy minnél előbb elfelejtse édesanyját. A nő a hatodik születésnapján látogatja meg a kisfiút, s rögtönzött szöktetésbe kezd. A kisfilm egy anya életének legkegyetlenebb döntését és drámáját tárja elénk.

Időpont: augusztus 7., szerda
Kapunyitás: 19:00
A vetítés kezdete: 21:00
Nyelv: magyarul, angol felirattal
Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Jegyek itt kaphatók, további információ a vetítés Facebook-oldalán található. A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítanak a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (mely a Szarvas tér felől közelíthető meg).

Borító: Hármasban