Kedden Radványi Géza klasszikusa, a Valahol Európában látható a korai órákban. A második világháború végén árván maradt gyerekek csapata járja az országutakat. A túlélés érdekében bandába verődött fiatalok jobb híján fosztogatással keresik a kenyerüket. Egy nap rábukkannak egy romos kastélyra, amelynek éléskamrája tömve van finomságokkal. Az egyetlen apró bökkenő, hogy a romnak már van gazdája, egy idős zongorista személyében. A kis betolakodók először ellenségesen bánnak a szelíd öreggel, de aztán szép lassan a bizalmukba fogadják. Újdonsült barátjuk irányításával neki is látnak lakhatóvá tenni immár közös otthonukat, csakhogy a közeli falu lakói még nem feledkeztek meg a fiatalkorú tolvajokról, és támadást intéznek a kastély ellen. Délelőtt Törőcsik Mari és Latinovits Zoltán remek párosa alakítja a főszereplő gyári munkás szerelmeseket Szőnyi G. Sándor Kéktiszta szerelem című filmjében, amely Fejes Endre azonos című regénye nyomán született. Akárcsak a könyv, a film cselekménye is a mély érzelmek és a rideg valóság ellenállásának kettőssége körül bonyolódik.

Szőnyi G. Sándor: Kéktiszta szerelem

Szerdára virradóra Orosz Dénes Poligamy című romantikus vígjátékával találkozhatunk. András (Csányi Sándor) szappanopera-író, akinek élete még a saját szerzeményeinél is furcsább fordulatot vesz, amikor egy nap Lilla nevű barátnője (Tompos Kátya) helyén egy másik, szintén Lilla nevű lányt talál a lakásában, majd minden rákövetkező reggelen egy másik Lilla köszönti. Szintén szerdán vetítik András Ferenc Az utolsó nyáron című drámáját is, amely a rendszerváltás idején játszódik, főszerepben Cserhalmi Györggyel, Jordán Tamással és Halász Judittal. A történet szerint egy baráti társaság egy Balaton-parti nyaralóban tart szülinapi ünnepséget, miközben azzal kell szembesülniük, hogy a szocializmusban kialakított egzisztenciájuk teljes egészében kétségessé válik a jövőre nézve.

Orosz Dénes: Poligamy 

Csütörtök este magyar koprodukcióban készült román vígjátékot láthatunk a főműsoridőben. A Richter-skála szerint 6,9-es főszereplője Tony, egy bukaresti színész, aki a földrengésektől és a közelgő musical bemutatójától is egyaránt szorong. Féltékenykedő feleségével új lakásba költöznek, pont amikor a várost egy enyhébb földmozgás rázza meg. Tony az idegösszeomlás szélére kerül, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy megjelenik rég nem látott apja is, aki öt éves korában hagyta el őt. Ráadásul a hedonista öreg nem csak futó látogatásra érkezett. Pénteken András Ferenc klasszikus krimije, a Dögkeselyű csap le. Cserhalmi György egy pórul járt taxist alakít, akit két idős asszony foszt ki. A taxisofőr saját maga kénytelen felvenni a kesztyűt a báránybőrbe bújt farkasokkal szemben, ugyanis a hatóságokra nem számíthat, ám a csalók leleplezésének érdekében ő is a bűn útjára téved.

András Ferenc: Dögkeselyű

Szombaton Deák Krisztina különleges, cirkuszi kulisszák között játszódó anya-lánya története, az Aglaja kerül terítékre, főszerepben Ónodi Eszterrel és Móga Piroskával (akivel nemrég interjút is készítettünk, és aki jelenleg a Viszkis című filmben is látható a mozikban). Vasárnap görög-magyar-spanyol, kosztümös életrajzi film kerül adásba a XVI.századi festőről, El Greco-ról. A mestert Kréta szigetégről egészen a spanyol királyi udvarig viszi a tehetsége, ahol leghíresebb műveinek elkészítése mellett a rettegett Inkvizícióval is szembe kell néznie.

November 28. kedd

Valahol Európában / M5 02:20
Kéktiszta szerelem / Duna World 11:25

November 29. szerda

Poligamy / TV2 02:20
Az utolsó nyáron / Duna TV 23:20 

November 30. csütörtök

A Richter-skála szerint 6, 9-es / HBO 20:30 

December 1. péntek

Dögkeselyű / M5 21:15

December 2. szombat

Aglaja / RTL Gold 02:15

December 3. vasárnap

El Greco / M5 21:13

Borítókép: Aglaja