Kapcsolódó anyagok

 Gigor Attila

Filmhu: Vissza tudsz emlékezni, hol (kivel) láttad először a filmet? Mi volt az első benyomásod?

G.A.: Egyedül láttam. A SOTE-n volt egy filmklub, ahol – ha jól emlékszem – kópiáról vetítettek az egyik nagy előadóban, szerdánként. Akkor már lecsengőben volt a hype, és engem bosszantott, hogy még mindig nem láttam, úgyhogy elmentem.

Filmhu: Kedvenc jeleneted a filmből?

G.A.: Az utolsó jelenet.

Filmhu: Kedvenc mondatod filmből?

G.A.: Nem egy mondat, de nem igazán hiszek a „laza egysorosokban”. Az maximum jópofa. Az alábbi monológ ezzel szemben Raymond Chandler találkozása Sergio Leonéval.

"See now I'm thinkin', maybe it means you're the evil man. And I'm the righteous man. And Mr. 9 Milimeter here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness. Or it could mean you're the righteous man and I'm the shepherd and it's the world that's evil and selfish. Now I'd like that. But that shit ain't the truth. The truth is you're the weak. And I'm the tyranny of evil men. But I'm tryin', Ringo. I'm tryin' real hard to be the shepherd."

Még olvasni is csak Samuel L. Jackson hangsúlyaival tudom.

Filmhu: Mit gondolsz, mitől szólt akkorát annak idején a film?

G.A.: Mert úgy hasznosított újra létező zsánereket, hogy kissé át is írta őket. Mert vicces volt, kegyetlen és mély.

Filmhu: Újranéznéd?

G.A.: Igen, most megint ideje lenne. Csak még odázom egy kicsit, nehogy csalódjak.

Filmhu: A magyar remake-ben kinek kellene játszania Jules Winnfieldet és Vincent Vegát?

G.A.: Tarantino egészen kitűnő rendező volt akkor, nagyjából bárkit működőképessé tudott tenni. A magyar színészek is bármit el tudnak játszani egy jó forgatókönyvben, képességes rendezővel. Tehát annak, akit QT kiválasztana rá.