A kb. öt hónapos kurzus áttekintést ad a forgatókönyvírás legfontosabb szempontjairól. Végigvezeti a kurzus résztvevőit a forgatókönyvírás lépcsőfokain az ötlet elemzéstől a forgatókönyv alapvető tartalmi, szerkezeti és formai elemein át a forgatókönyvnek a filmgyártás piacán való megjelenítéséig.

A kurzus számot ad a szabályok, a dramaturgia, az anyagismeret, az író önismeret és az intuició viszonyáról. Gyakorlati feladatokon keresztül, tanári konzultációval minden egyes résztvevőt eljuttat saját könyve szinposzisán és treatmentjén keresztül, annak első változatáig (first draft).

A kurzus oktatói a forgatókönyvírás és filmkészítés gyakorlatát és elméletét ismerő neves filmkészítők, akik személyes tapasztalataikat, tudásukat rendszerbe foglalva vezetik be a kurzus résztvevőit a forgatókönyvírás mesterségébe. Ezen túlmenően a kurzus meghívott bel-és külföldi vendégei egy-egy előadásban a forgatókönyvírás valamely lényeges aspektusát saját személyes munkásságukon keresztül világítják meg.

Jelentkezés és tandíj

A jelentkezés feltétele: középiskolai érettségi.

Tandíj: 240.000 Ft (192.000 Ft + ÁFA)

Jelentkezési határidő: 2009. október 9.

Kezdés: 2009. október 15. (időtartam: 5 hónap)

Az órák csütörtökön és pénteken 18.00-21.15 óra között kerülnek megtartásra.

Magánszemélyek a befizetett képzési díj 30%-át, de legfeljebb 60.000 Ft-ot a személyi jövedelemadó bevallásakor visszaigényelhetik.
A képzés elszámolható a szakképzési hozzájárulás terhére!

Kapcsolat és további információ:
Kárpáty András (Tel: 06 1 887 5080; E-mail: karpatya@ceubusiness.org )További információ: www.ceumedia.hu/screenplay