Az El a kezekkel a Papámtól! történetét Lakner Artúr Édes mostoha című regénye ihlette: Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

Az új, hosszú trailerben felbukkannak a legfontosabb szereplők, köztük az édesapjával élő kislány, a Dorkát alakító Marczinka Bori, aki a forgatás során teljesen lenyűgözte a felnőtt színészeket, az ügyvéd édesapát alakító Bokor Barna, akire valós veszély leselkedik a gonosz mostoha, Pálmai Anna személyében, Zsurzs Kati, mint nélkülözhetetlen házvezetőnő, Gubás Gabi, aki táborvezetőként fél kézzel is összetart egy egész csapat gyereket,  Nagypál Gábor alias Frici, a kislányt varázslatokkal szórakoztató kertész, jóbarát és cinkos, Elek Ferenc avagy Kálmi és a róla elnevezett varázslatos masina, mely minden gyermek kívánságát teljesíti, Pindroch Csaba, a család orvosa és jóbarátja, valamint a föld alatt lakó különc, a Hudák jelmezébe bújt Járai Máté.

A bájos Esztert Csobot Adél alakítja, aki így mesélt a szerepéről/karakteréről: „Életre szóló élményt jelentett a forgatás, kitalálni sem lehetett volna jobb szerepet számomra. Én is egy nagyon életvidám, nyitott személyiség vagyok, aki imádja a gyerekeket.  Eszter ilyen szempontból testhez álló feladat, nagyon kedves, bájos karakter.”

A most megjelenő trailerben, a szemfüles nézők már elkaphatnak néhány ütemet az El a kezekkel a papámtól! című film első betétdalából is, amit Rakonczai Viktor Artisjus- és EMeRTon-díjas zeneszerző jegyez, és az első mozifilm főszerepében látható Csobot Adél ad elő. „Ahogy meghallottam Eszter dalát, rögtön azt éreztem, hogy ez a betétdal egy telitalálat, úgy zenei stílusában, mint szövegében tökéletesen passzol a filmhez. A teljes dal- és klip premier november második felében várható. Őszintén bízom abban, hogy az emberek szeretni fogják és hamarosan sláger lesz!”

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta, vágója Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.

 

Ez a lélekmelengető történet a kitartás és a barátság erejéről szól, és arról, hogy a varázslat még létezik és jelen van az életünkben – pontosan erre van most a legnagyobb szükségünk! Nem véletlen, hogy az El a kezekkel a Papámtól! a magyar filmek történetében először egy országos jótékonysági kezdeményezés mellé állt: a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójával közösen, így még több gyermek arcára varázsolhat mosolyt idén karácsonykor! A Cipősdoboz ajándékok leadására minden Cinema City moziban is lehetőség nyílik november 26. és december 19. között. 

A hivatalos trailert csütörtöktől láthatjuk a mozikban. Az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmet 2021. december 9-től tűzik a mozik műsorukra.

Forrás: InterCom