A sajtótájékoztató a #Sohavégetnemérős film producere, Lévai Balázs vezetésével zajlott. Az eseményen részt vettek a Wellhello tagjai (Fluor és Diaz), Tiszeker Dániel rendező, Stalter Judit koproducer, Pataki Ádám operatőr, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár forgatókönyvírók, valamint a film színészeinek és támogatóinak népes csapata. Az eseményen az alkotók meséltek a független film kezdeteiről, a Wellhello (Fluor és Diaz) egy másfél évvel ezelőtti fotó segítségével idézte fel az első lépéseket: "Sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon mennyi embernek lehetünk életpillanataiban egyfajta filmzeneként, hiszen elég sűrűn kapunk esküvői videókat, leveleket, visszajelzéseket, hogy jó volt megélni a dalainkra egy-egy szakítást, szerelmet vagy épp összejövetelt. Kicsit úgy érezzük a film által, mintha beleleshetnénk néhány ilyen történetbe. Minket elvarázsolt és nagyon izgatottak vagyunk, reméljük, hogy megfelelő lenyomatot tudtunk adni a generációnkról."  

Tiszeker Dániel rendező, a film színészei – többek között Sztarenki Dóra, Ötvös András, Orosz Ákos, Trecskó Zsófia és Tóth János Gergely – az előkészítés és a forgatás élményeiről számoltak be a média képviselőinek. Tiszeker kiemelte: "19 nap alatt forgattunk le egy nagyjátékfilmet 5 különböző városban, ami szinte lehetetlen, nekünk mégis sikerült, pedig legtöbbünk első nagyjátékfilmjét készítette. Remek stábbal dolgoztunk, a tempó ellenére jó hangulatú volt a forgatás. Sikerült létrehoznunk azt a képi világot, amit a film operatőrével, Pataki Ádámmal elképzeltünk: mind a hat történet más hangulatú és más stílusú, ugyanakkor a film egészében véve egységes vizuális koncepciót tükröz."

 

A sajtótájékoztatón Lévai Balázs producer bemutatta a film koprodukciós partnerét, a Laokoon Filmgroupot, valamint megszólaltatta a film fő támogatóit: Új Nemzedék Központ, Heineken, Telekom, Sió, In-kal, Fornax, és a film helyszíneinek képviselőit is: Debrecen, Veszprém, Budapest, Zamárdi, Sopron és a Tesco áruház. „A Wellhelloval régóta dolgozunk együtt, most is bátran vágtunk bele ebbe a projektbe, hisz nagy örömünkre szolgál, hogy globális márkaként lehetőséget adhatunk tehetséges művészeknek arra, hogy megmutassák a bennük rejlő kreativitást” – nyilatkozta Gőcze Csilla, a Heineken márkamenedzsere.  

A média képviselői számos ízelítőt kaptak az új filmből: levetítették a #Sohavégetnemérős hivatalos trailerét, egy mini werkfilm  segítségével bepillantást nyerhettek a forgatás pillanataiba és premiereként a Wellhello bemutatta a film azonos c. betétdalát és a hozzá tartozó videóklipet is.   "A Wellhello szövegei nagyon eltalálják a generációs életérzést. A hat történetet egy-egy olyan sor inspirálta, amely elmond valamit arról, hogyan élünk most, miben reménykedünk, mitől félünk, hogyan bulizunk, vagy miért esünk bele valakibe. A szkeccsfilmben lehetőség van arra, hogy több különböző műfajt is kipróbáljunk. A mi filmünkben így van klasszikus vígjáték, szürrealista dráma, romantikus feel-good film, sőt még egy thriller is." – mondta a film egyik forgatókönyvírója, Horváth András Dezső.  

A #Sohavégetnemérős trailere 2016. október 25-én debütált, a hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő játékfilm előzetesére egy hét alatt közel kétszázezren voltak kíváncsiak az interneten. A film alkotóinak ez erős visszaigazolás az eredeti alkotói szándékra. „Két világot hozunk össze zenés nagyjátékfilmünkben: a most induló fiatal színházi, független filmes színészgenerációt, a hasonlóan magas színvonalat képviselő, de sokkal populárisabb Wellhellóval, akik igényes szövegvilágukkal és profi zenéjükkel érnek el hatalmas sikereket. Abban bízunk, hogy ebből a két csapatból jövő energiák erősítik egymást és felpörgetik a történeteinket, ami különösen fontos egy szkeccsfilm esetében.” – foglalta össze a film rendezője, Tiszeker Dániel.  

A #Sohavégetnemérős trailerére kapott szakmai visszajelzések is kiemelten foglalkoznak a tehetséges, fiatal, húsz-harminc év körüli, színházi előadásokból ismert színészek szerepeltetésével. "Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor az egész ország a színházi közvetítéseket nézte, mindenki ismerte és elismerte a tehetségeket. Ma már sajnos egyre kevesebben jutnak el színházba, egyre kevesebben néznek magyar filmet, pedig tehetségből ma sincs kevesebb, mint régen. A #Sohavégetnemérős-től azt reméljük, hogy a filmen keresztül a szélesebb közönség is megismerheti a fiatal színészgenerációt.” – nyilatkozta a film producere, Lévai Balázs.  

A színikritikusok legígéretesebb pályakezdő díját a #Sohavégetnemérős három főszereplője is elnyerte: Orosz Ákos jelenleg a Vígszínház Bűn és Bűnhődés c. előadásában főszerepet játszik, Ötvös András a Katona József Színház társulatának tagja, Lábodi Ádám a székesfehérvári Vörösmarty Színházban szerepel. Mindhárman Junior Prima-díjas színművészek, Molnár Nikolett pedig az idén Jászai Mari-díjat is kapott. A többi fiatal főszereplők közül Mészáros Blanka a Katona József Színházban játszik, Trecskó Zsófia a Madách Színházban, Zsigmond Emőke az Örkény Színház színésze, Hartai Petra pedig a Szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagjaként elnyerte a 2016. év legígéretesebb fiatal színművészének járó Arany Medál-díjat. A filmben főszerepet kapott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Kaposvári Egyetemen frissen végzett színészgenerációjának több tagja is: Dékány Barnabás (TÁP Színház, Átrium Film-Színház, Belvárosi Színház), Tóth János Gergely (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Molnár Gusztáv (Stúdió K, Nézőművészeti Főiskola, Terminál Workhouse) és a SZFE-n tanuló Lukács Dániel.  

A sajtótájékoztatón a kisvárosok mozihiányának enyhítésére született Mozgó Mozi és a Cinema City képviselői bemutatták a #Sohavégetnemérős különleges forgalmazását. A sok tekintetben formabontó filmet a Cinema City és az országszerte cirkáló Mozgó Mozi november közepétől elővetítések formájában tűzi műsorra, amely hivatalosan 2016. december 1-től látható majd a magyar mozikban.    

A #Sohavégetnemérős sajtótájékoztatóján Lévai Balázs bejelentette, hogy a film kiemelt médiapartnere a Petőfi Rádió,  a Petőfi TV és a PetőfiLIVE.hu is. Kardos–Horváth János, az MR2 Petőfi Rádió műsorvezetője, egyben a film egyik szereplője is, a következőt nyilatkozta: „A Petőfi egy cool brand, ami olyan könnyűzenei előadókat adott az országnak, mint a Wellhello, vagy akár a Kaukázus. Bízom benne, hogy a Petőfi több hasonló projektben is részt vesz partnerként a jövőben. Örülök annak, hogy az egyik legnépszerűbb magyar zenekarról elkészült a  #Sohavégetnemérős c. film és külön öröm számomra, hogy a Petőfi Rádió és én is részt vehettem benne.”  

A #Sohavégetnemérős film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A játékfilm mindössze húsz forgatási napot és alig három hónapos utómunkát igényelt, amelyhez a forgatókönyvírók, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár, valamint az operatőr, Pataki Ádám összehangolt munkája mellett nagyban hozzájárult Mészáros Attila vágó is.