Hétfőn délután rögtön a leghíresebb nevelőnővel indíthatjuk a hetet, aki egészen addig marad, amíg meg nem fordul a szél. A Disney feldolgozás ugyan csak nyomokban tartalmazza az eredeti művet, de legalább megtudjuk belőle, hogy mikor kell mondanunk, hogy superkalifegilisticexpialidocious. Kedden egy szuper szexi kalózzal, Jack Sparrow kapitánnyal barangolhatjuk a be a Karib tenger mesés környékét, szerdán a legügyefogyottabb angollal, Mr. Beannel indulhatunk nyaralni, vasárnap pedig szegény Vukkért szakadhat meg a szívünk.

De nem csupán mesék közül választhatunk, igazi klasszikusokat is műsorra tűznek a héten. Az újhullám fenegyereke, Truffaut 451 Fahrenhaitje a jövőbe kalauzol el bennünket, ahol az uralkodó rend legnagyobb ellenségei a könyvek. Billy Wilder a krimi királynőjének írását dolgozta fel a Vád tanúja című filmjében, a csavarokkal teli izgalmas alkotás főszerepét nem más alakítja, mint Marlene Dietrich. Volker Schlöndorff pedig Arthur Miller drámáját, Az ügynök halálát filmesítette meg Dustin Hoffmannal és John Malkovich-csal a főszerepben.

A közelmúlt sikerfilmjeiből is adnak válogatást a magyar csatornák: a Gravitáció BAFTA, Golden Globe és Oscar-díjak garmadát söpört be azzal, hogy George Clooney és Sandra Bullock lebeg az űrben, a Z világháborúban Budapest utcáin küzd Brad Pitt a zombikkal, a Mielőtt meghaltam-ban pedig Matthew McConaughey játssza úgy a HIV fertőzött cowboyt, hogy többszörösen Oscar és Golden Globe díjjal is.

Egy időben minden pár naponta találkozhattunk Hitchcock egyik hátborzongató történetével, mostanában pedig nem telhet el hét a legneurotikusabb New York-i rendező, Woody Allen nélkül. Szombat délelőtt az egyik legfrissebb alkotását, az Éjfélkor Párizsbant vetíti a Filmcafé: Owen Wilson előtt egészen különös időkapu nyílik meg minden este a Francia fővárosban, így találkozhat Dalí-val, F. Scott Fitzgeralddal, vagy T.S Eliottal. Este pedig az egyik leghíresebb filmjét nézhetjük újra, az Annie Hall Diane Keaton egyik első komolyabb filmszerepe, amelyért rögtön Oscar-díjat is kapott, de nem csak ezt a fantasztikus színésznőt, hanem olyan szállóigéket is köszönhetünk az alkotásnak, mint hogy “Vessetek a mókusok elé!”.

Magyar filmekből is sikerült összeszednünk egy csokorra valót. Makk Károly klasszikusa, a Liliomfi a magyar vándorszínészek hőskorába kalauzolja el a nézőt Darvas Iván és Krancsey Marianne segítségével. Sándor Pál nyár végén kezdi forgatni szintén vándorszínészekről szóló legújabb filmjét, a Ripacsok azonban olyannyira nem vándorolnak, hogy a főhősöknek még a nadrágjuk is egy. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a Kern-Garas páros egyike úgy érzi, hogy eljött az idő külön utakon járjon. Pénteken is a szórakoztatóiparnál maradunk, Aglaja családja cirkuszi família, ami nem is olyan könnyű egy kislánynak, ha anyukája minden este a haján lógva szórakoztatja a publikumot, és ha mindezt a családi hagyományt egyszer majd neki kell átvennie.

Hétfő
- Mary Poppins (r.: Robert Stevenson, fsz.: Julie Andrews, 1964), DIGI Film, 14:05
- 451 Fahrenheit (r.: Francois Truffaut, 1966), Cinemax, 16:30
- Gravitáció (r.: Alfonso Cuarón, fsz.: George Clooney, Sandra Bullock, 2013), HBO2, 20:30

Kedd
- A Karib-tenger kalózai - A világ végén (r.: Gore Verbinski, fsz.: Johnny Depp, Keira Knightley, 2007), DIGI Film, 10:50
- Schmidt története (r.: Alexander Payne, fsz.: Jack Nicholson, 2002), HBO, 13:20

Szerda
- Mr. Bean nyaral (r.: Steve Bendelack, fsz.: Rowan Atkinson, 2007), DIGI Film, 14:50
- Z világháború (r.: Marc Foster, fsz.: Brad Pitt, 2013), Cinemax 2, 21:25

Csütörtök
- Mielőtt meghaltam (r.: Jean-Marc Vallée, fsz.: Matthew McConaughey, 2013), HBO, 21:00
- Made in Hollywood (r.: Sofia Coppola, fsz.: Stephen Dorff, Elle Fanning, 2010), Filmbox Premium, 22:55
- Ripacsok (r.: Sándor Pál, fsz.: Garas Dezső, Kern András, Udvaros Dorottya, 1981), Duna Televízió, 0:10

Péntek
- A vád tanúja (r.: Billy Wilder, fsz.: Marlene Dietrich, 1957), AMC, 6:15
- Az ügynök halála (r.: Volker Schlöndorff, fsz.: Dustin Hoffman, John Malkovich, 1985), Sundance Channel, 10:00
- szörny menyasszonya (r.: Edward D. Wood Jr., fsz.: Lugosi Béla, 1953), Filmbox, 16:35
- Aglaja (r.: Deák Krisztina, fsz.: Ónodi Eszter, Móga Piroska, 2012), film+ 2, 22:40

Szombat
- Éjfélkor Párizsban (r.: Woody Allen, fsz.: Owen Wilson, 2011), Filmcafe, 11:20
- Elnökkisasszony (r.: Marton Endre, fsz.: Muráti Lili, Kabos Gyula, Jávor Pál, 1935), film+ 2, 11:45
- Légy jó mindhalálig (r.: Ranódy László, fsz.: Tóth László, Törőcsik Mari, 1960), Duna World, 14:35
- Ha eljön Joe Black (r.: Martin Brest, fsz.: Sir Anthony Hopkins, Brad Pitt, 1998), VIASAT3, 21:00
- Annie Hall (r.: Woody Allen, fsz.: Woody Allen, Diane Keaton, 1977), Duna Televízió, 21:10

Vasárnap
- Liliomfi (r.: Makk Károly, fsz.: Darvas Iván, Krencsey Marianne, 1954), Duna Televízió, 14:15
- Vuk (r.: Dargay Attila, 1981), SuperTV2, 17:20
- Az élet szép (r.: Roberto Benigni, fsz.: Roberto Benigni, 1997), Paramount Channel, 17:30
- A pankrátor (r.: Darren Aronofsky, fsz.: Mickey Rourke, Marisa Tomei, 2008), Filmboc HD, 22:30