Antal Nimród legutóbbi rendezése, A Viszkis remek nézőszámokkal zárta az évet a mozikban, de hétfő délután még befut a tévébe debütáló filmje is: a 2003-as Kontroll egyedi hangulatú kalandozás a földalatti világba, ahol a kiégett jegyellenőrök kergetőznek a bliccelésből sportot űző utasokkal. A műfajilag nehezen besorolható alkotást különleges látványvilága, sodró lendülete és fanyar humora is a mai napig frissítő élménnyé teszi minden újranézés alkalmával. Szintén a délután folyamán vetítik Nepp József és Ternovszky Béla rajzfilmklasszikusát, a Macskafogót. Grabowsky ügynök világ körüli küldetése korosztálytól függetlenül remek szórakozás, ráadásul arra is alkalmat nyújt, hogy megemlékezzünk az idén elhunyt animációs rendezőről. Főműsoridőben a Kincsemmel idén nézettségi rekordokat döntögető Herendi Gábor korábbi közönségsikere, a Magyar Vándor jóvoltából kísérhetjük el a hét vezért korokon átívelő útjukon, melynek során nemcsak számos híres történelmi személlyel, hanem a magyar vígjátékok gyakori szereplőinek színe-javával is összefuthatunk.

Antal Nimród: Kontroll

Kedden a régi idők feledhetetlen komikusa, Kabos Gyula leghíresebb szerepében tűnik fel a képernyőn a Hyppolit, a lakáj című filmvígjátékban. Továbbra is maradunk a 30-as éveknél, mert a délelőtt még Ladislao Vajda vígjátékát, a Péntek Rézit is elcsíphetik Páger Antal rajongói, amelyben a színészlegenda Turay Ida oldalán látható. Délutántól a rókák kerülnek a reflektorfénybe: előbb mindenki kedvenc kis ravaszdia, Vuk tesz látogatást, majd kora este érkezik a közelmúlt egy másik kedves ismerőse, Liza, a rókatündér. Mindeközben a gyerekkori olvasmányélmények felfrissítésére vállalkozik Balogh György 2012-es ifjúsági filmje, amely Fekete István Tüskevár című regényének legutóbbi feldolgozása, Nagy Marcellel és Kovács Lajossal a főszerepekben.

Balogh György: Tüskevár

Szerdán ismét visszatérünk a 30-as évek elejére Székely István Piri mindent tud című komédiájával, Dajka Margit, Kabos Gyula és Páger Antal mesterhármasával. Nyolckor Till Attila szokatlan akcióvígjátéka, a Tiszta szívvel kerül terítékre. Csütörtök éjszaka nézhető meg Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása, a Saul fia idén utoljára a tévében. Péntekre virradóra a magyar-brit koprodukcióban készült Mark Twain feldolgozás, a Koldus és királyfi kerül sorra, amelynek operatőre Jancsó Nyika volt. Szombati ajánlatunk Vranek Roland megható alkotása, az Állampolgár, majd szilveszterkor pedig Mamcserov Frigyes Alfa Rómeó és Júlia című szerelmi vígjátékával és az Indul a bakterházzal búcsúztatjuk a 2017-es esztendőt.

 Mamcserov Frigyes: Alfa Rómeó és Júlia 

december 25. hétfő

Kontroll (r.: Antal Nimród) / Film Cafe / 14:30

Macskafogó (r.: Nepp József) / Mozi+/ 15:15

Magyar vándor (r.: Herendi Gábor) / aMC / 20:00

december 26. kedd

Hyppolit, a lakáj (r.: Székely István) / Duna TV / 10:35

Péntek Rézi (r.: Ladislao Vajda) / Duna World / 11:40

Vuk (r.: Dargay Attila) / Mozi+/ 15:35

Liza, a rókatündér (r:: Ujj Mészáros Károly) / aMC / 18:10

Tüskevár (r.: Balogh György) / Duna World / 18:20

december 27. szerda

Piri mindent tud (r.: Székely István, Keleti Márton) / Duna World / 11:35

Tiszta szívvel (r.: Till Attila) / Cinemax / 20:00

december 28. csütörtök

Saul fia (r.: Nemes Jeles László) / RTL II / 22:00

december 29. péntek

Koldus és királyfi (r.: Giles Foster ) / Story4 / 00:00

december 30. szombat

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) /HBO/ 00:25

december 31. vasárnap

Alfa Rómeó és Júlia (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna TV / 15:20

Indul a bakterház (r.: Mihályfy Sándor ) / Duna World / 21:45

 Borítókép: Indul a bakterház