"Hiszünk abban, hogy hatalmas és mással nem felcserélhető élményt nyújt, ha moziban emberek között nézzük a filmeke egy moziban filmeket" - nyilatkozta Jiří Bartoška fesztiváligazgató, aki szerint egy alternatív módon megszervezett Karlovy Vary elletéttes lenne a rendezvény fő küldetésével, hogy összehozzák a közönséget és a filmkészítőket és közösen élvezzék a mozit. Ezért határoztak úgy, hogy egy teljes évvel eltolják a fesztivált.

A tervek szerint Csehországban június 8-tól lazítanak a korlátozásokon, és legfeljebb 50 főig engedélyezik a mozivetítéseket. Ha ez megtörténik, akkor július 3. és 11. között megtartják a KVIFF at Your Cinema programot, és Csehország több településén vetítenek majd olyan filmeket, melyeket eredetileg a fesztiválprogramba válogattak be. A virtuális térbe áthelyezve tartják meg a filmterveket bemutató, KVIFF Eastern Promises elnevezésű programot a filmipar képviselői számára július 6 és 8 között.

A KVIFF is csatlakozik a We Are One online filmfesztiválhoz, május végén a Youtube-on nézhetünk majd ingyenesen filmeket a világ vezető fesztiváljainak szerezésében. A rendezvényről itt olvashatsz részletesebben.

forrás: KVIFF