Idén pitch fórummal és koprodukciós platformal (2020. március 6-11.) bővül a Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztivál szakmai programja. A koprodukciós platformon kreatív dokumentumfilmek, TV-s és új medias projektekkel lehet részt venni. A jelentkezés díjmentes, a kiválasztott projektek képviselőinek pedig 200 euróig megtérítik az utazás és a szállás költségeit is. Jelentkezési határidő: január 20. További részletek itt.

Első vagy második filmjükön dolgozó csapatok (rendező, producer és opcionálisan forgatókönyvíró) jelentkezését várja a TorinoFilmLab – FeatureLab 2020. A hat hónapon keresztül megvalósuló képzés a projektek művészi és kreatív aspektusaira, valamint a gyártásra és promóciós stratégiákra is fókuszál. Játékfilmes, dokumentumfilmes és animációs projektekkel is lehet jelentkezni. A képzés zárásaként a résztvevők a TFL Meeting Event keretében mutathatják be a projekteket 2019 novemberében. Jelentkezési határidő: 2020. január 22. Kapcsolat: greta.fornari@torinofilmlab.it

TorinoFilmLab

Idén is folytatódik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmkészítőknek szóló ötletbörzéje, a Story Bridge, melynek célja hogy összehozza a filmeseket olyan szakemberekkel, érintettekkel, akik megfilmesítésre érdemes történetekkel rendelkeznek. Játék- és dokumentumfilm készítőket, televíziós szakembereket, újságírókat, diákokokat várnak, akik első kézből találkozhatnak különleges, izgalmas, cselekvésre késztető történetekkel. Az eseményre január 28-ig lehet regisztrálni, bővebben itt írtunk róla. 

Az udinei távol-keleti filmfesztiválon (2020. április 28-30. Udine, Olaszország) rendezik a FOCUS ASIA project vásárt, amire ázsiai partnerekkel való koprodukcióra alkalmas filmtervekkel lehet jelentkezni, bármilyen zsánerben. A jelentkezés határideje február 15., további infók itt.

A Szarajevói Filmfesztivál három filmes szakmai programot hirdetett meg. A CineLink Drama négynapos workshop, amire sorozatterveket várnak, február 1-ig. A CineLink Co-Production Market első- és második filmes alkotókat vár, a jelentkezés feltétele, hogy a fejlesztési fázisban lévő egészestés filmtervnek rendezője, írója és producer is legyen. Utóbbi eseményre szintén február 1-ig lehet jelentkezni. A Docu Rough Cut Boutique három alkalmas workshop dokumentumfilmes projektekkel rendelkező alkotóknak, jelentkezési határideje február 5. További infók itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához