Erősen indul a hét, hétfő este Gothár Péter remekműve lesz műsoron. A Bereményi Géza regénytöredékein alapuló Megáll az idő egyszerre stilizált korrajz, nosztalgikus ifjúsági film és sajátos szembenézés az 1956-os forradalommal. A Köves fivérek, Dénes és Gábor (Znamenák István és Pauer Henrik) édesanyjukkal itthon maradtak, amikor apjuk 56-ban lelépett külföldre. Néhány évvel később Dini már gimnazista, míg bátyja, Gábor az orvosi egyetemre készül. Hiába a házibulik, a beat és a becsempészett Coca-Cola, ha Dini éppen nem pornográf fényképekkel csencsel a folyosón, akkor szerelme, Magda (Iván Anikó) hűtlenkedése miatt van kikészülve. Egy nap összehaverkodik az iskola nagymenőjével, a lázadó Pierrel (Sőth Sándor), akivel kieszelik: disszidálni fognak.

Bernáth Szilárd: Szabadok (fotó: mnf.hu)

Késő este egy friss kisjátékfilm premierjére számíthatunk. A Szabadok 1956. november 4-én játszódik, főszereplője egy fiatal AVH-s (Vilmányi Benett), aki a forradalom alatt nagynénjéhez (Ladányi Andrea) menekült vidékre a fővárosi népharag elől. Később a bevonuló szovjet csapatokkal együtt visszatér Budapestre, de fülében még mindig ott cseng az a bizonyos dal, amivel nagynénje nyugtatni próbálta.

Kedd délelőtt Mészáros Márta legutóbbi alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény című filmdráma kerül ismét képernyőre. A film a múlt- és identitáskeresés, a sorsdöntő szerelem és tragédia feldolgozásához nyúl, három nő (Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari, Tóth Ildikó), három korban élő generáció szemszögén keresztül. Este a műkincstolvajokról szóló animált thriller, a Ruben Brandt, a gyűjtő tér vissza a múlt heti első tévés bemutatkozás után.

Török Ferenc: Senki szigete

A szerda sajnos nem szolgál magyar filmmel, így mst kénytelenek vagyunk átugrani. Csütörtökön a korai órák Török Ferenc romantikus vígjátékát tartogatják: a 2014-es Senki szigete egy szökött menyasszony (Jakab Juli), egy messzire vágyódó taxis lány (Bánfalvi Eszter) és egy csajozni akaró próbáló (Mohai Tamás) összefonódó kalandjáról mesél. Éjszaka Kovács András 1960-as alkotása, a Zápor látható, amelyben egy öregedő gazda (Páger Antal), a felesége (Bara Magit) és egy TSZ-elnök (Bessenyei Ferenc) között szövődik szerelmi háromszög.

Péntek este megtudhatjuk, mi volt a kádár-korszak válasza a James Bond-filmekre: Az oroszlán ugrani készül című 1969-es akció-vígjátékban az utolsó magyar ügynök szembeszáll egy elmebeteg náci orvos ellen, közben pedig a doktor lányába is beleszeret. Ugyanebben az időben András Ferenc 1994-es krimije, a Törvénytelen lehet az alternatív választásunk, amelyben Cserhalmi György a rendszerváltás utáni vadkapitalizmusban próbál boldogulni.

Révész György: Az oroszlán ugrani készül

Szombaton Fedák Sári főszereplésével látható egy 1937-es romantikus komédia, a Mámi, amelyben egy mesés örökség kapcsán lángol fel a szerelem. Délután Kovács András 1968-as filmdrámája, a Falak látható Latinovits Zoltánnal. Éjszaka Goda Krisztina thrillerje, a Kaméleon következik, amelyben Nagy Ervin bújik mások bőrébe – nem mindig tisztességes szándékkal. Vasárnap Kamarás Iván, Dobó Kata és Stohl András robognak az Európa Expressz fedélzetén. A 90-es évek végén készült magyar akciófilmben a zsaruk egy maffiózót próbálnak kézre keríteni egy Bécsbe tartó szerelvényen.

Hogyan kerül egy szép, elvált amerikai asszony budapesti látogatásának első estéjén barátnője vőlegényének ágyába? Kiderül a Jávor Pál főszereplésével készült Igen vagy Nem? című komédiából vasárnap. A hét utolsó napját Till Attila akció-vígjátéka, a tolókocsis bérgyilkosokról szóló Tiszta szívvel zárja.

November 4. hétfő

Megáll az idő (r.: Gothár Péter) / Duna TV / 21:30

Szabadok (r.: Bernáth Szilárd) / Duna TV / 23:15

November 5. kedd

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax / 15:10

Ruben Brandt, a gyűjtő (r.: Milorad Kristić) / Cinemax / 20:00

November 7. csütörtök

Senki szigete (r.: Török Ferenc) / Film Mánia / 03:15

Zápor (r.: Kovács András) / Duna TV / 23:10

november 8. péntek

A nagy ékszerész (r.: Dr. Karinthy Márton) / Duna World / 11:35

Az oroszlán ugrani készül (r.: Révész György) / M5 / 21:50

Törvénytelen (r.: András Ferenc) / Duna TV / 21:50

november 9. szombat

Mámi (r.: Vaszary János) / Duna World / 11:30

Falak (r.: Kovács András) / Duna TV / 15:20

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / RTL II / 23:00

november 10. vasárnap

Európa Expressz (r.: Horváth Csaba) / Prime / 13:55

Igen vagy nem? (r.: Bánky Viktor) / Duna TV / 15:05

Tiszta szívvel (r.: Till Attila) / Moziverzum / 22:50