Limuzinban játszódó disztópikus sci-fi (LIMO), dokumentumfilm az ételpazarlásról és arról, hogy egy anya hogyan tud a szupermarketek szemeteseiben talált fogyasztható ételekből vacsorát főzni (For Tomorrow Paradise Arrives), bizarr és vérfagyasztóan szórakoztató történet egy hajnövesztőszer rémisztő hatásairól (Bad Hair) és rangos külföldi fesztiválok díjazottjai is láthatók lesznek a Friss Húson a balti fókusz filmjei között.

A Queer Dreams válogatásában egy randit tönkretevő filozófiai könyv kap fontos szerepet, (Wegen Hegel), emellett lesz macska-egér játék body horrorral vegyítve (Marcang) és lüktető dallamokkal kísért utazás is az emlékek és vágyak között (Boléro). A Weirdcore programjában egy tojásokat dédelgető család, egy unatkozó, éhségtől gyötört bohóc, egy vágyakat ébresztő plüssmackó és krokodilemberek bukkannak fel.

For Tomorrow Paradise Arrives

A Baltic Focus programjában két blokkban (Elveszett lelkek, Az utolsó csepp) összesen tíz lett, litván és észt rövidfilmet lehet majd megnézni. A @Midnight szekció horrorfilmekkel, a Weirdcore egyedi, bizarr hangvételű, hajmeresztően szórakoztató alkotásokkal.

A vetítések mellett izgalmas szakmai programokat is rendeznek a fesztiválon, amelyekre a szakmabelieket és a filmipar iránt érdeklődőket is várják.

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban és a Városházán, ahol szabadtéri vetítésekkel várják a közönséget. A szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek. A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetik ki.

A teljes program a Friss Hús weboldalán található.

A Friss Hús vetítéseire a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén lehet jegyet venni.

Forrás: Friss Hús / Címlapkép: LIMO