Filmhu: Hogyan jött az ötlet, hogy épp a Polaroidok alapján forgass kisfilmet?

Lichter Péter: Mindig foglalkoztatott a szöveg és kép között létrehozható kapcsolat; a költészet megfilmesítésének korlátai, buktatói. Amikor a tavalyi könyvhéten először találkoztam Simon kötetével, rögtön megkerestem a film ötletével - megtetszett a versek lecsupaszított egyszerűsége és montázsszerűsége.

Filmhu: Végül Simon Márton is részt vett a munkában?

L.P.: Többször konzultáltunk, minden tervet es ötletet megmutattam neki, de nem szólt bele a munkafolyamatba. Ő írt egy személyes szöveget, én abból csináltam egy személyes filmet. Másvalaki más filmet csinált volna.

smjó2(Képek forrása: polaroidokfilm.tumblr.com)

 

Filmhu: Pontosan mit lehet tudni a filmről?

L.P.: A film a szokásos módszerrel készült; régi; innen-onnan összegyűjtött super 8as filmtekercsekből és HI8as videókból lett összevágva, de most valamennyi saját anyag is forgott hozza. A film hangi világát Lukács Péter Benjámin, zenei atmoszféráját Horváth Ádám Marton készítette, ők ma a legjobb hangemberek es zeneemberek. A végeredmény 15 perc lesz.

Filmhu: Kaptál bármilyen támogatást a Polaroidokhoz, vagy teljesen önerőből készült?

L.P.: A film Muhi András es Mécs Mónika produceri támogatásával jött létre, ahogy a korábbi Rimbaud című munkánk is. Szerencsére látnak fantáziát a kísérletezésben.