Délben az In memoriam program keretében Big Lucky Carter-ről és Magyar nemzeti Attiláról emlékezik meg a fesztivál. A tragikusan elhunyt Magyar n. Attila 2002-es Vének című dokumentumfilmjét vetítik Big Lucky Carter-ről, a „MW nagytatájáról". Megelevenedik Big Lucky és Zerkula találkozása, történetei és zenéi.

A doku versenyprogramban Csík Katalin Tollas című filmje a tollfosztás kemény világába kalauzol, a kisjátékfilmek között pedig újra megtekinthető Török Ferenc újszerű tévéjátéka, a Garaczi-írások alapján készült Csodálatos vadállatok.

A Kazamaroffs testvérek cirkuszi előadását 20.30-kor a Xántus Múzeum udvarán szinte kötelező el nem mulasztani, legalábbis annak, aki korábban a Merlin Színházban nem láthatta a műsort, amely a színpadi produkció és a film határmezsgyéjén mozog. A közönség elhelyezkedik, mintha egy kis cirkusz kelet-európai turnéjáról készített dokumentumfilm vetítését várná, ám a vetítővászon nem elég nagy, és bizonyos tárgyak egyszerűen kilépnek a filmből, majd rögtön vissza is kerülnek a vászonra, és az árnyékok a képekre vetülnek. Igazi háromdimenziós mozi!

A legjobb kísérleti filmek között ma is találkozunk magyar alkotóval: Kotnyek István Napfogyatkozás című filmjével.