Hétfőn két magyar vígjáték folyatása érkezik: délután az ügyeskedő szállodásról szóló Zimmer Feri 2 látható Reviczky Gáborral. Tímár Péter filmjének szereplői egy kastélyszállót menedzselnek több-kevesebb sikerrel. Este Lali, a balszerencsés büfés (Rudolf Péter) máig utolsó kalandján, az Üvegtigris 3-on derülhetünk. Kedden egyetlen a Gábor Miklós és Bara Margit főszereplésével készült Kertes házak utcája című filmdrámát nézhetjük. Fejér Tamás 1963-as rendezésében egy műszaki ellenőr érkezik vidékre, ahol aztán megpróbálja rábírni régi ismerősének fiatal feleségét, hogy hagyja faképnél a férjét.

Fejér Tamás: Kertes házak utcája

Szerdán ismét A martfűi rém borzongat. A cipőgyár környékén garázdálkodó sorozatgyilkos ügyét Sopsits Árpád dolgozta fel izgalmas thriller formájában. Csütörtök hajnalban kétszereplős kamaradrámát ad a tévé, az 1975-ös Gellérthegyi Álmok-ban Budapest ostroma alatt egy katonaszökevény és üldözött lány talál egymásra egy elhagyott budai villában. Pénteken Kovács András díjnyertes filmdrámája, az újvidéki vérengzésről szóló Hideg napok látható, főszerepben Latinovits Zoltánnal, Darvas Ivánnal, Szilágyi Tiborral, Szirtes Ádámmal. Az 1966-os filmalkotás egy cellában kezdődik, ahol négy vádlott várja a tárgyalását. A tisztek elbeszéléseiből szörnyű események rajzolódnak ki.

Péntek este Páger Antallal, Sinkovits Imrével és Zenthe Ferenccel látható A nagyrozsdási eset. Kalmár László 1957-es filmszatírájában egy borellenőrt tévedésből miniszternek néz a címbéli falu korrupt vezetése és mindent megtesznek, hogy a kedvébe járjanak. A film a nyolcvanas évek végéig egy doboz mélyén pihent. Az est folyamán még Bodzsár Márk mentős fekete-komédiája, az Isteni műszak is befut.

Bodzsár Márk: Isteni műszak

A szombat Erdélyi Dániel komédiájával indul: az Előre! A szocializmus éveiben játszódik,a két homlokegyenest különböző politikai beállítottságú apuka verseng a csinos tanárnéni kegyeiért egy iskolai kirándulás alkalmával. Délben Sós Mária két egykori zenésztársról szóló filmje jön. A Városbújócska főszereplői a valóságban is zenész Másik János, valamint Dörner György. Ebéd után a kultikus Macskafogó-val nosztalgiázhatunk, aztán Révész György klasszikus komédiáját, a 2x2 néha 5-öt élvezhetjük.

Vasárnap reggel Cserhalmi Györgyöt láthatjuk áruházi télapóként Az Igazi mikulás című filmben. Délben a Sikátor című filmdrámában Törőcsik Mari és Koncz Gábor között szövődik idillinek nem éppen mondható románc. Később egy 30-as évekbeli vígjáték következik. Székely István Egy lány elindul című filmjében egy elszegényedett úrilány vágyódik nagyvilági élet után, amit egy nagybirtokos fiával talál meg. Este Mundruczó Kornél sci-fi drámájával, a Jupiter holdjá-val búcsúzunk a héttől.

Március 25. Hétfő

Zimmer Feri 2 (r.: Tímár Péter) / aMC / 17:00

Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / Mozi+ / 23:00

Március 26. Kedd

Kertes házak utcája (r.: Fejér Tamás) / M5 / 21:50

Március 27. Szerda

A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) / Film+ / 01:50

Március 28. Csütörtök

Gellérthegyi álmok (r.: Ádám Ottó) / M5 / 02:10

Március 29. Péntek

Hideg napok (r.: Kovács András) / Duna TV / 00:05

A nagyrozsdási eset (r.: Kalmár László) / M5 / 21:50

Isteni műszak (r.: Bodzsár Márk) / RTL II / 22:45

Március 30. Szombat

Előre! (r.: Erdélyi Dániel) / AMC / 06:10

Városbújócska (r.: Sós Mária) / Duna World / 11:10

Macskafogó (r.: Ternovszky Béa) / TV2 / 13:40

2 x 2 néha 5 (r.: Révész György) / Duna TV / 15:25

Március 31. Vasárnap

Az igazi Mikulás (r.: Gárdos Péter) / Film+ / 09:10

Sikátor (r.: Rényi Tamás) / Duna World / 11:20

Egy lány elindul (r.: Székely István) / Duna TV / 15:10

Jupiter holdja (r: Mundruczó Kornél) / 22:50 / HBO 3

Borítókép: Hideg napok