Youtube-on és a Vimeón nézhető A titokzatos stylesi eset című avantgárd krimi. A Lichter Péter által rendezett és Kránicz Bence forgatókönyvéből készült egész estés film állami támogatás nélkül, több mint száz némafilm képi anyagának felhasználásával jött létre.

A titokzatos stylesi esetet 2022 nyarától havi rendszerességgel vetítették a Bem moziban, a nemzetközi közönség pedig februárban, a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhatott vele. Több külföldi szakmai lap, például a Little White Lies és a Filmmaker Magazine is méltatta az alkotás ötletességét és a regény adaptációjának újszerűségét. A Mácsai Pál főszereplésével készült film producere Hegyesi Fanni, sound designere Kovács-Vajda Bence volt.

 

Az említett Little White Lies a rotterdami filmfesztivál fénypontjai közé sorolta, mi így írtunk róla: „Szóval adott egy roppant izgalmas cselekmény, egy színészlegenda, mint narrátor és egy figyelemre méltó és nagyon szórakoztató képi megvalósítás, amivel Lichter egyedi módon képes adaptálni Agatha Christie-t. És ez nagy teljesítmény, hiszen a szerző detektívtörténetei visszatérő vendégek a tévében és a moziban, legutóbb Kenneth Branagh dolgozta fel a Halál a Nílusont. Kettejük közül egyértelműen Lichter oldotta meg izgalmasabban az adaptálás kihívását.