Idén negyedszerre rendezik meg a Friss Hús rövidfilmszemlét, amelyet 2016. március 30. és április 3. között tartanak Budapesten, a Toldi moziban. A szervezők 2014. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket.

Az első Friss Hús megrendezésének deklarált célja a legújabb magyar rövidfilmek és alkotóik bemutása volt, a fesztivál programja pedig az elmúlt években szakmai programokkal, pitchfórummal és nemzetközi válogatással bővült. A programsorozat keretében éppúgy bemutatkoznak a jövő projektjei, mint az elmúlt két év magyar és nemzetközi rövidfilmes termésének legjava.

A Friss Hús magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei azóta is eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest, Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását a torontói fesztivál programjába is beválogatták, míg Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el. Korábban Szőcs Petra és Kárpáti György Mór filmjei Cannes-ban mutatkoztak be a Friss Húst követően.

Ahogy tavaly is,  az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a fesztivál utolsó napján három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki. Az idei fesztiválra több mint 150 magyar és közel 600 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, összesen 63 országból.