A Toxikoma Facebook-oldalán jelentették be az alkotók, hogy az október 22-re tervezett premier elmarad, a film csak a jövő év első felében kerül mozikba. A döntést a fokozódó járványhelyzettel kapcsolatos előrejelzések nyomán hozták meg.

“A visszajelzések alapján komoly érdeklődés mutatkozik a Szabó Győző azonos című könyvének sorsfordító eseményeit bemutató alkotás iránt, ezért úgy döntöttünk, megvárjuk, míg a biztonságos mozizást nem zavarhatja meg a vírus” – mondta Illés Gabriella, a Toxikoma producere. A filmhez egy hónappal ezelőtt érkezett ígértetes előzetes, ez alapján meglepően látványos és drámai alkotásra számíthatunk, ami még nehezebbé teszi a várakozásunkat. A Toxikoma készítői egy új werkfilmmel igyekeznek addig is segíteni az átvészelésben: 

Herendi Gábor új filmje Szabó Győző és Csernus doktor, az alfahím és az Istent játszó pszichiáter harcát, a két ego összefeszülését és a két ember baráttá válását mutatja be. Szabó Győzőt Molnár Áron és Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja, Éva nővér szerepében pedig Török- Illyés Orsolyát láthatjuk, de mindezt, ha már biztonságosan mehetünk moziba. 

Sajnos nagy eséllyel feltehető, hogy a járvány súlyosbodásával több idei magyar film is követni fogja a Toxikoma példáját. Az év végéig még hét hazai film premierjéhez van bejelentve dátum (a tévés és streaming premierekkel együtt itt gyűjtöttük őket össze), kiváncsian várjuk, ebből hány jut el a moziba azt előre tervezett időpontban.