Rudolf Péter rendezésében folytatódnak az öt lúzer, Csoki, Lali, Gaben, Cingár és Sanyi kalandjai: a kultikussá vált Üvegtigris-t 120 ezren, a második részt pedig 310 ezren nézték meg a mozikban, és a két epizódból mindösszesen közel 150 ezer DVD fogyott. (Interjú a második rész kapcsán a rendezővel.)

Az Európa Hajón rendezett sajtótájékoztatón Rudolf Péter elmondta, az volt a kiindulási alap, hogy csak akkor lesz folytatás, ha tudnak újat mondani. És úgy hírlik tudnak, noha a szigorú titoktartási szerződések miatt erről egyelőre csak annyit árultak el, hogy "egy kimondottan jó történet állt össze", amelyben a "hat balfácánt ráeresztik Budapestre", és az alkotók elmondása szerint több akcióra, több helyszínre (pl. a sajtótájékoztatónak otthont adó Európa hajó), több statisztára és több szálon futó cselekményre számíthatunk.

 

uvegtigris3_rudolf

 


A film alapgárdája - Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó és Csuja Imre mellett fontos szerepet kap majd a harmadik epizódban Kamarás Iván, aki akárcsak az Igazából apa premierjének idején, ezúttal is Los Angeles-ből tér majd haza a forgatás kedvéért. A filmben három nő is fontos szerepet kap majd, ám a szereplők kilétét a történethez hasonlóan egyelőre homály fedi. A film szinte társrendezőként közreműködő operatőre továbbra is Kapitány Iván (aki az első rész társrendezője is volt), a forgatókönyvet Rudolf Péter, Búss Gábor Olivér és Hársing Hilda jegyzik, a vágó pedig az első két részhez hasonlóan Kiss Wanda lesz.

 

A Kovács Gábor és Pataki Ági nevével fémjelzet Filmpartners gyártásában készülő harmadik rész 34 naposra tervezett forgatása a jövő héten indul és a tervek szerint július végéig tart majd különböző fővárosi helyszíneken, no és természetesen az első két részből jól ismert Garancsi-tó partján. Pataki Ági és Kovács Gábor elmondása szerint a film összköltségvetése 300 millió forint, amelynek 20%-át az MMKA támogatása, 10%-át a második epizód után járó normatív támogatás, a TV2, az Arany Ászok és további szponzorok támogatása, valamint 30-35% privát tőke teszi ki. A költségvetésnek mintegy tíz százaléka hiányzik még. Az Üvegtigris 3. december 16-án kerül a hazai mozikba, 40 kópiával, a Szuez Film forgalmazásában, angol felirattal és a siket nézők kedvéért magyar felirattal.

 

uvegtigris3_kovacspataki


„Én egy plebejus lélek vagyok: szüleim első generációs értelmiségiek. Én azért szeretem az Üvegtigrist, mert úgy érzem, hogy ezekhez az emberekhez - ehhez a hat szerethető balfácánhoz - közöm van.” – zárta gondolatait a forgatókönyvíró-rendező-főszereplő, Rudolf Péter.

 

Az Üvegtigris 2 2006-ban egyike volt az első magyar folytatásoknak (Dobray György-sorozata 2002-ben Szerelem utolsó vérig címmel fejeződött be, amely szintén harmadik rész volt a Szerelem első vérig és a Szerelem második vérig után) ám hatalmas nézettsége miatt számos korábbi sikerfilmet próbálnak azóta is folytatni: a Macskafogó 2 2007-ben ugyan nagy nézettséget ért el, de Ternovszky Béla klasszikusának folytatása kevesek tetszését nyerte el. Teljes elutasításba ütközött a Gát György rendezte, sok éves csúszással készült A kis Vuk, a kritikusok és a nézők sem kedvelték a kisróka kalandjainak folytatását. Herendi Gábor komédiájának folytatása, a Valami Amerika 2 pozitív példa: a moziban is sokan megnézték, és nem kapott rossz kritikákat. (Interjú a Herendi Gáborral a Valami Amerika 2 kapcsán.)

 

Jelenleg Neményi Ádám szeretné folytatni a Fenyő Miklós élete alapján készült Made in Hungáriá-t, illetve Sas Tamás a Randiguru sztorija alapján készült SOS Szerelmet, a folytatásnak rendezője már van Erdélyi Dániel személyében, és forgatókönyve is Csikesz Judit és Agnes Fernandes jóvoltából.