Hétfőn bűnös éjszakának nézünk elébe: először Guy Ritchie krimi-komédiája, a Blöff következik, amelyben lopott gyémántok utáni hajsza forgatja fel a londoni alvilágot. Később magunk mögött hagyjuk a ködös szigetország kedvelhető simliseit, és irány a napfényes Kalifornia, ahol Oliver Stone és a Vadállatok lesnek ránk: a 2012-es thrillerben két marihuána termesztő keveredik véres konfliktusba egy mexikói drogkartellel. Szintén ebben az idősávban választhatjuk Robert Rodriguez és Frank Miller neo-noirját, az azonos című képregény alapján készült Sin City-t. És ha már kultikus képregényeknél tartunk: éjfél után jön a Képtelen képregény, Kevin Smith indie-drámája, amelynek főszereplői (Ben Affleck és Jason Lee) a saját képregény-szenzációjukat, a Bunkóman és Gyökér páros kalandjait rajzolják, csakhogy barátságuk és munkakapcsolatuk is megsínyli, amikor egyikük összejön egy Amy nevű lánnyal.

Oliver Stone: Vadállatok

Kedd hajnalban Fazakas Péter akció-vígjátékja, a Para kezdődik, amelyben Csuja Imre egy ex-rendőrt alakít, aki komoly összeggel tartozik egy maffiózónak, ám a pénz megszerzésére irányuló terve még nagyobb pácba keveri. Délben legendás reneszánsz-királyunk ifjúkori kalandjai elevenednek meg a Mátyás, a sosem volt királyfi című tévéfilm harmadik felvonásában. Éjszaka Terry Gilliam invitál minket abszurd utazásra a bürokrácia poklának legmélyebb bugyraiba a Brazil című anti-utópisztikus alapműben. Szerda délelőtt a Szerelem a ládában kerül műsorra, amelyben Makk Károly gyerekszemszögből mesél egy bérház lakóinak mindennapjairól. Éjszaka ismét egy pörgős brit gengszterfilmel van dolgunk: Matthew Vaughn első rendezése, a Torta egy kisstílű londoni gengszter (Daniel Craig) felemelkedését követi nyomon a londoni alvilág szerteágazó világában.

Fazakas Péter: Para

Csütörtök délelőtt Csak semmi pánik, mert a Bujtor-Kern duó már rajta van a kincset érő repülőroncs ügyén. Egy kicsiny, abháziai szigeten nő fel a Kukoricasziget című dráma főszereplője, aki egy vitatott hovatartozású földdarabon éldegél. A német-francia-cseh-kazahsztáni-magyar készült film operatőri munkáit Ragályi Elemér végezte, csakúgy, mint Török Ferenc 1945 című, díjnyertes történelmi drámájában, ami szintén csütörtök este szerepel a programban. Pénteken Szomjas György betyárfilmje, a Rosszemberek idézi meg vadkelet szellemét. Szombat hajnalban Vranik Roland drámája, az Állampolgár mutatja be, milyen nehézségekbe ütközik főhőse, miközben megpróbálja elnyerni a magyarországi állampolgárságot.

 Szőnyi G. Sándor, Bujtor István: Csak semmi pánik

Szombat reggel egy kádárkori iskolai kirándulásra visz minket Erdélyi Dániel Előre! című vígjátékában. Délután a Fekete gyémántok első részére bukkanhatunk: Jókai Mór regényének filmváltozata egy természettudományok iránt érdeklődő dzsentriről szól, akinek kalandjai vasárnap is folytatódnak. Vasárnap este berobog a Európa Expressz, a magyar akciófilm, amely még a 90-es legvégén hagyta el először pályaudvart. Este a szocialista lakáskiutálásból születő bonyodalmak közepette láthatjuk Zenthe Ferencet és Psota Irént a Csendes otthonban. Éjszaka Nicolas Winding Refn thaiföldi lázálmában osztozhatunk, főszerepben a dán rendező múzsája, Ryan Gosling.

Nicolas Winding Refn: Csak isten bocsáthat meg

Július 9. hétfő

Blöff (r.: Guy Ritchie) / TV2 / 22:45
Vadállatok (r.: Oliver Stone) / Mozi+/ 23:25
Sin City (r.: Robert Rodriguez, Frank Miller) / Paramount Channel / 23:25

Július 10. kedd

Comic strip - Képtelen képregény (r.: Kevin Smith) / Comedy Central / 00:00
Para (r.: Fazakas Péter) / TV2 / 01:20
Mátyás, a sosem volt királyfi III/III. (r.: Fazekas Lajos, Cselényi László) / M2 / 12:10
Brazil (r.: Terry Gilliam) / Paramount Channel / 23:50

Július 11. szerda

Szerelem a ládában (Makk Károly) / Duna World / 11:40
Torta (r.: Matthew Vaughn) / Cinemax / 23:10

Július 12. csütörtök

Csak semmi pánik (r.: Szőnyi G. Sándor, Bujtor István) / Duna TV / 21:00
Kukoricasziget (r.: George Ovashvili ) / M5 / 21:15
1945 (r.: Török Ferenc) / Cinemax / 22:50

Július 13. péntek

Rosszemberek (r.: Szomjas György) / M5 / 21:15

Július 14. szombat

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) / Cinemax / 01:10
Előre! (r.: Erdélyi Dániel) / Film Cafe / 09:50
Fekete gyémántok I/II. (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 15:30
Nyáron egyszerű... (r.: Bacsó Péter ) / Duna World / 21:35

Július 15. vasárnap

Fekete gyémántok II/II. (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 15:40
Európa Expressz (r.: Horváth Csaba) / Prime / 18:55
Csendes otthon (r.: Bán Frigyes) / M3 / 20:10
Csak Isten bocsáthat meg (r.: Nicolas Winding Refn) / Duna TV / 22:55

 Borítókép: Rosszemberek