Kostyál Márk rendező, operatőr, forgatókönyvíró 1998-ban készítette az első pilot filmjét Gát György cégénél, a TNG-nél, aztán az akkori TV2 szappanoperáiban dolgozott, mint rendező-író-operatőr – részt vett több sorozat fejlesztésében. Lassan beküzdötte magát a reklámfilmesek világába, ahol 2000 óta jegyzik. Társával 2007-ben alapítottak saját céget, azóta sok produkciós házzal és ügynökséggel dolgoznak, eddig nagyjából 150 reklámot készített, amelyekből néhányat neves szakmai díjjal jutalmaztak (Art Directors Club Hungary 2008 – két munkáját is elismerésben részesítették). Keresett reklámfilmesként most forgatta első játékfilmjét.

"Rengeteg film volt rám hatással eddigi életem során. Felsorolni sem tudnám a címeket, olyan hosszú a lista. Vannak köztük olyan alkotások, melyek a sejtjeimbe épültek és nem képekre és mondanivalóra emlékszem csupán, hanem hatásokra, színekre, hangokra, katarzisra melyeket belőlem kiváltottak. Ezek azok a művek, melyekre ha csak rágondolok, ugyan az az érzés jár át, mint amikor először láttam őket. Ilyen nekem a Fehérlófia Jankovics Marcelltől. Alig hat éves voltam amikor a szüleimmel megnéztük. Belém égett örökre. Kisgyerekként már a címe is megigézett. Valami fura, varázslatos legenda, sárkányokkal és gigászokkal, akik olyan szépen beszélnek magyarul. Aranykori gondolatok. Cserhalmi György hangja, Vajda István effektekből élő, Brian Eno-t idéző zenéje eszelős hatású. Az egymásba alakuló képek zseniálisak. Az az éteri, szellemsíkot idéző, nem evilági hangulat, az elbeszélés módja és a hangkulissza egyszerűen magával ragadott. Akkor még a mesét láttam benne és bár tele van súlyos szimbólumokkal, a mai napig ezért a fabuláért rajongok.

Micsoda történet! De szeretnék fantasy-t forgatni, melyben nagy sorsú karakterek, ember feletti erővel és érzelmekkel mennek megváltani a világot, miközben körbe veszi őket valami aura, melynek a színei a felkelő, a delelő és a lemenő nappal azonosak! De nem eszetlenül, 3D orkokkal, ostobán, hogy minden ötödik percben robbanjon valami, vagy szétüssenek pár fejet. Hanem elmesélve, hogy honnan jött a jó, ki ő és hova tart. Hogy kit szeret és kiért megy tűzbe ha kell és ezt mivégre teszi?  Ez az Éghez való kapcsolódás az alfája és omegája számomra a Fehérlófiának és az a mágikus és misztikus hangulat ami átszövi. Szeretnék magyar fantasy-t, sci-fit, legendákat és hősöket látni végre moziban!  Olyan átütő, egyéni stílussal mint Jankovics Marcell tette a saját műfajában.  Azon vagyok, hogy ebből valóság legyen, mert én is rátaláltam a Fanyűvő, Kőmorzsoló és Vasgyúró bátyáimra a Kojot óta."