Május 19. és 31. között rendezték meg a DocsBarcelona filmfesztivált, idén sok más filmes eseményhez hasonlóan online keretek között. A fesztivál szakmai programjára egy magyar-spanyol koprodukcióban készülő dokumentumfilm-projekt, a Cabin Pressure is hivatalos volt. Nagy Eszter és Czira Sára filmje bemutatja, milyen alternatívái vannak manapság a családalapításra egy nőnek, ha “kifut az időből”, de még nincs mellette az igazi.

Létezik egy Tinder-hez hasonló oldal is, amelyen akár szülőtársat találhatsz magadnak. Ezzel új családmodellek jöhetnek létre, amelyekben nincs romantikus kapcsolat. De mennyire funkcionálhat egy ilyen család? Mindezt nemzetközi szülőkkel, multikulti helyszínen” – vázolta fel a film alaphelyzetét Patricia D'Intino producer, akitől azt is megtudtuk, hogy a főszereplő magyar, de a forgatás javarészt Barcelonában folyik. A Cabin Pressure a Good Kids Kft. gyártásában készül, rendezői Nagy Eszter és Czira Sára, producere Patricia D'Intino, társproducere Szijártó Anna.

Patricia D'Intino producer

Az alkotók a fesztivál Speed Meeting elnevezésű koprodukciós fórumán vettek részt, ahol nemzetközi forgalmazó és sales cégek, valamint tévécsatornák képviselői számára mutathatták be a filmtervet online beszélgetésen keresztül. “Érdekes volt és Zoomon keresztül is tudtak működni a találkozók. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, minket is megerősített abban, hogy a film egy univerzális problémáról szól, amit Dél-Amerikától Svédországig bárki át tud érezni” – mondta el a fórumról a producer, aki idén februárban a Berlinalén a Jihlava dokumentumfilmes Fesztivál Emerging Producers szakmai workshopján is részt vett.

Az idei DocsBarcelona szakmai programjában továbbá szerepelt Trencsényi Klára rendező és Ugrin Julianna producer (Éclipse Film) Wardens of Memory című filmje, amelyet a nyers vágat fázisában lévő dokumentumfilmek Rough Cut Pitch fórumán mutattak be a potenciális támogatók előtt.

Borító: Moodképek a Cabin Pressure című filmhez / Forrás: Good Kids