A sci-fi horrort gyártó 20th Century Studios hivatalos, rövid szinopszisa szerint egy csoport fiatal felnőtt egy idegen világban néz szembe az univerzum legfélelmetesebb létformáival. Az előző filmekkel ellentétben a főbb szerepekben többnyire fiatal, még kevésbé felkapott színészek bontogathatják szárnyaikat. A színészi gárda egy már korábban bejelentett tagjához, Caliee Spaeny-hoz (Eastowni rejtélyek) csatlakozott ezúttal Isabela Merced (Dóra és az Elveszett Aranyváros, Instant család, Sicario 2 – A zsoldos), David Jonsson (Ipar), Archie Renaux (Shadow and Bone – Árnyék és csont), Spike Fearn (Batman, Volt egyszer egy nyár), valamint Aileen Wu (Away from Home).

A bejelentésben említik, hogy a film Budapesten belül ugyanott forog majd, ahol 2016-ban a Szárnyas fejvadász 2049 és az utóbbi években a Dűne első és második része is készült.

A franchise forgalmazási szempontból egy teljesen új stratégiát vet be, mivel a film, ellentétben az előző epizódokkal, kizárólag a Hulu internetes streamingplatformon lesz majd elérhető.

Ha minden a tervek szerint megy, az Alien franchise egy előzménysorozattal is bővülni fog a közeljövőben, erről még régebben beszélt Ridley Scott egy BBC-nek adott interjújában. A projekt jelenlegi állása alapján a forgatás az év végén kezdődhet meg, a showrunner pedig Noah Hawley lesz, aki többek közt olyan nagy sikerű sorozatokban dolgozott, mint a Fargo, vagy a Légió.

A premier dátumáról egyelőre még nincsen információnk. 
Forrás: The Playlist, BBC