A Daazo.com 2014 márciusában újra megszervezi a Friss Hús rövidfilmes fesztivált - immár nemzetközi versenyprogrammal egészítve ki a hazai szemlét. A négynapos fesztivál március 27-től 30-ig tart, a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget. A legjobb magyar rövidfilmest 100 ezer forintos pénzdíjjal, a nemzetközi verseny győztesét 1000 euróval díjazzák. Különdíjat ajánlott fel az acnecom kulturális és designügynökség is.

A nemzetközi zsűri tagjai között lesz Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője és Matthieu Darras, a Torino Film Lab programigazgatója is.

Az első Friss Hús megrendezésének célja a legújabb magyar rövidfilmek és alkotóik bemutása volt, mivel a fiatal tehetségek olyan szakmai fórum nélkül maradtak, ahol széles közönség előtt, nagyvásznon vetíthették volna alkotásaikat. A rendezvény sikere minden várakozást felülmúlt, hiszen a teltházas előadások sorát pótvetítések követték; a Friss Hús válogatásának legjobban sikerült filmjei azóta is eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon. Egyben az is kiderült, hogy a sokszor mostohán kezelt rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

A Friss Hús 2.0 várja a rövidfilmeket a nemzetközi versenyprogramba, míg a hazai szekció a magyar rövidfilmeknek ad bemutatkozási (és immár versenyzési) lehetőséget. A nevezés határideje: február 23.

A nevezés feltételei:

- Maximum 30 perces játékidő
- Műfaji, technikai korlát nincsen (animáció, fikció, dokumentumfilm)
- 2012 január után készült

A nevezési díj január 21-től 1500 HUF.

A nevezés a Daazo.com Friss Hús aloldalán történik.