Az idei eseményen a koronavírus-járvány életünkre gyakorolt hatása lesz a kiemelt téma Életünk a négy fal között - a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből címmel - olvasható a tájékoztatóban. Az eseményhez idén főtámogatóként csatlakozott a Magyar Telekom, amely értékes jutalmakat ajánlott fel: egy, maximum egymillió forint értékű szerződést, amely révén az arra érdemes pályamű bekerülhet a cég reklámszpotjába, így országos ismeretségre tehet szert. A MagentaKraft nevű platformján keresztül pedig bruttó 350 ezer, 180 és 60 ezer forintos különdíjakkal is jutalmazza azokat a pályázókat, akik filmjükben a digitalizáció adta megoldásokat keresik, illetve bemutatják a digitális összefogás erejét a jelenlegi kényszerű izoláció közepette.

Az eseményhez kapcsolódóan a Telekom a mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-ra is készül az esemény Facebook-oldalán, Karl Bardoshsal, Deák Kristóf Oscar-díjas rendezővel és Regős Ábel rendezővel. A fesztivál szakmai zsűrije által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint részt vesznek a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó, idén online zajló Marche du Film eseményen, de értékes tárgyi díjakat is kiosztanak.

A zsűri elnöke Karl Bardosh, magyar származású amerikai filmrendező, tanár, társelnöke Kovács András Péter, a Magyar Telekom marketingkommunikációs vezetője. A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Százados Ábel, a tavalyi fesztivál egyik győztese Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Legígéretesebb Fiatal Filmes (Most Promising Young Filmmaker) díjat.

A fesztiválra május 22-ig lehet jelentkezni, a filmek beküldéséhez szükséges információk itt találhatók. 

Forrás: MTI / Borító: Karl Bardosh, a zsűri elnöke (Forrás: MagentaFilm Fesztivál FB-oldal)